Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Ολοκληρώθηκε το Τρίτο Θερινό Σχολείο «Ολοκληρωμένες, Καθαρές και Δίκαιες Αναπτυξιακές Λύσεις για τα Ελληνικά Νησιά»

Ολοκληρώθηκε το Τρίτο Θερινό Σχολείο «Ολοκληρωμένες, Καθαρές και Δίκαιες Αναπτυξιακές Λύσεις για τα Ελληνικά Νησιά»

Με επιτυχία και άριστες εντυπώσεις από τους συμμετέχοντες φοιτητές ολοκληρώθηκε το Τρίτο Θερινό Σχολείο «Ολοκληρωμένες, Καθαρές και Δίκαιες Αναπτυξιακές Λύσεις για τα Ελληνικά Νησιά»

Στα πλαίσια της συνεχούς δραστηριοποίησής τους στα σύγχρονα ενεργειακά και περιβαλλοντικά θέματα και της παροχής υψηλού επιπέδου επιστημονικής γνώσης αλλά και πρακτικής εμπειρίας, τα Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών MSc in Energy Systems και MSc Ενεργειακά και Περιβαλλοντικά Έργα, το Επιστημονικό Προσωπικό των Εργαστηρίων Ήπιων Μορφών Ενέργειας & Προστασίας Περιβάλλοντος (ΗΜΕ & ΠΡΟΠΕ) και Αριστοποίησης Παραγωγικών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και οι συντελεστές υλοποίησης του Ευρωπαϊκού Έργου “TILOS-Horizon 2020”, με την οργανωτική και διοικητική υποστήριξη του ΗΜΕ & ΠΡΟΠΕ διοργάνωσαν το Επιμορφωτικό Πρόγραμμα - Τρίτο Θερινό Σχολείο στις νήσους Νίσυρο και Τήλο των Δωδεκανήσων από 29.05 έως και 03.06 2022 με θέμα:

«Ολοκληρωμένες, Καθαρές και Δίκαιες Αναπτυξιακές Λύσεις για τα Ελληνικά Νησιά»

Συμμετέχοντες: Στο Θερινό Σχολείο συμμετείχαν 15 φοιτητές των ΠΜΣ, 2 επιστημονικοί συνεργάτες του Εργαστηρίου ΗΜΕ & ΠΡΟΠΕ και 4 μέλη ΔΕΠ - ΕΔΙΠ.

Περιεχόμενα και Ώρες Διδασκαλίας: Το Πρόγραμμα ήταν συνολικής διάρκειας 30 ωρών διδασκαλίας και περιλάμβανε πρόσθετες δραστηριότητες και επισκέψεις πεδίου.

Οι Εκπαιδευτικές Ενότητες του Προγράμματος περιλαμβάνουν: α) Σύγχρονα Συστήματα Αφαλάτωσης στα Ελληνικά Νησιά, β) Τεχνολογίες Μέτρησης Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης, γ) Μελέτη Γεωθερμικών Πεδίων δ) Διαστασιολόγηση και Αποτελέσματα Εφαρμογής Υβριδικών Ενεργειακών Συστημάτων (ΥΕΣ) με Δυνατότητες Αποθήκευσης Ενέργειας, ε) Κυκλική Οικονομία- Διαχείριση Απορριμμάτων, Ενεργειακές Κοινότητες στ) Διαχείριση Υδάτινων Πόρων. Το Πρόγραμμα επίσης περιλαμβάνει επισκέψεις 

  • Στον κινητό αμιγώς ηλεκτροκίνητο σταθμό μέτρησης ατμοσφαιρικής ρύπανσης, που είχε εγκατασταθεί στο πεδίο του ηφαίστειου της Νισύρου (ενημέρωση από τον κ. Γ. Σπυρόπουλος, Μέλος ΕΔΙΠ, Εργαστήριο ΗΜΕ & ΠΡΟΠΕ)
  • Στις μονάδες αφαλάτωσης της Νισύρου (ενημέρωση από στέλεχος του Δήμου Νισύρου)
  • Στον υβριδικό ενεργειακό σταθμό της Τήλου (ενημέρωση από τον Αντιδήμαρχο κ. Σπύρο Αλιφέρη, Μηχανολόγο Μηχανικό και συνεργάτη του ΥΕΣ)
  • Στο χώρο "Just Go Zero Tilos" – Κυκλική Οικονομία της Τήλου (ενημέρωση από τον Αντιδήμαρχο κ. Σπύρο Αλιφέρη, Μηχανολόγο Μηχανικό και συνεργάτη του ΥΕΣ)

Οι μετακινήσεις στη Νίσυρο υποστηρίχτηκαν από το λεωφορείο του Δήμου Νισύρου (θερμές ευχαριστίες στο Δήμαρχο Νισύρου).

Οι μετακινήσεις στις εγκαταστάσεις του ΥΕΣ της Τήλου καθώς και στο χώρο Just Go Zero Tilos - Κυκλική Οικονομία by Polygreen έγιναν με το ηλεκτρικό λεωφορείο του Δήμου (θερμές ευχαριστίες στον Αντιδήμαρχο κ. Σπύρο Αλιφέρη).

Τέλος όλη η Επιστημονική Ομάδα είχε την ευκαιρία και τη δυνατότητα να βιώσει εκ του σύνεγγυς τη ζωή στα μικρά ακριτικά νησιά του Αιγαίου, να έρθει σε επαφή με το εξαιρετικό τους τοπίο και να αφουγκραστεί τα όνειρα και τις αγωνίες των τοπικών κοινωνιών. 

Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών:

MSc Ενεργειακά και Περιβαλλοντικά Έργα

Κύριος στόχος του προγράμματος είναι να δώσει στους φοιτητές του όλη την απαραίτητη, αλλά και συνθετική γνώση σχετικά με τα παραπάνω πεδία, αλλά κυρίως να ενθαρρύνει τη δραστηριοποίηση των φοιτητών του στην ανάπτυξη της δικής τους επαγγελματικής σταδιοδρομίας στα θέματα της Ενέργειας και του Περιβάλλοντος.

Το ΠΜΣ εστιάζει το ενδιαφέρον του σε τρεις άξονες:

  1. Την Τεχνολογία
  2. Την Τεχνικοοικονομική ανάλυση και αξιολόγηση και
  3. Τις Επιχειρηματικές πρωτοβουλίες

και ενθαρρύνει και υποστηρίζει τη δραστηριοποίηση των φοιτητών του στην ανάπτυξη της επαγγελματικής τους σταδιοδρομίας στα πεδία της Ενέργειας, του Περιβάλλοντος και της Βιομηχανικής Παραγωγής.

Αιτήσεις έως 27 Σεπτεμβρίου 2022

MSc in Energy Systems

Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «MSc in Energy Systems» στοχεύει:

  • στην παροχή υψηλής ποιότητας θεωρητικής και εφαρμοσμένης γνώσης σχετικά με την τεχνολογία, τις εφαρμογές, την έρευνα και την ανάπτυξη σε σύγχρονα ενεργειακά θέματα,
  • στην επαγγελματική προοπτική και εξέλιξη των αποφοίτων του στα πλέον δυναμικά πεδία της Ενέργειας.

Κατευθύνσεις: 

1. Σχεδιασμός Ενεργειακών Συστημάτων (Energy Systems Design)
2. Τεχνολογίες Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (Renewable Energy Technologies)

Αιτήσεις έως και 5 Σεπτεμβρίου 2022

Δείτε πιο κάτω σχετικό φωτογραφικό υλικό:

Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο