Tα 2 νέα προγράμματα ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού "Θερινό Σχολείο" και "Mελισσοκομία" τα οποία υλοποιούνται από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών μόλις άνοιξαν τις αιτήσεις συμμετοχής τους!
Το πρόγραμμα «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά» παρέχει τη δυνατότητα σε νέους αγρότες και επιστήμονες του αγροδιατροφικού κλάδου, 18-40 ετών να παρακολουθήσουν δωρεάν προγράμματα επαγγελματικής ανάπτυξης. Τα δύο εκπαιδευτικά προγράμματα, Θερινό Σχολείο και Μελισσοκομία, σχεδιάζονται και υλοποιούνται από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με την επιστημονική καθοδήγηση πλειάδας έμπειρων καθηγητών του Πανεπιστημίου.
Το Θερινό Σχολείο, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στα Τρίκαλα, απευθύνεται σε νέους επιστήμονες που σπουδάζουν ή έχουν σπουδάσει επιστήμες που μπορούν να συνεισφέρουν στην ανάπτυξη του αγροδιατροφικού τομέα (γεωπόνοι, μηχανικοί, οικονομολόγοι, διαιτολόγοι, χημικοί, κλπ) και διαρκεί 7 ημέρες. Οι συμμετέχοντες θα εκπαιδευτούν και θα ενημερωθούν για όλες τις εξελίξεις του αγροδιατροφικού τομέα.
Θα έχουν επίσης την ευκαιρία να συναντηθούν με τοπικούς παραγωγούς και να επισκεφθούν σύγχρονες και παραδοσιακές μονάδες που δραστηριοποιούνται στον αγροδιατροφικό τομέα. Το Θερινό σχολείο εκπονείται σε 2 κύκλους με συμμετοχή 30 νέων ανά κύκλο. Οι δύο κύκλοι έχουν ίδια θεματική, όμως στον δεύτερο κύκλο δίδεται έμφαση στις ψηφιακές εφαρμογές στον αγροδιατροφικό τομέα. Επιστημονικά υπεύθυνη και για τους δύο κύκλους είναι η κ. Μαρία Καψοκεφάλου, Καθηγήτρια στη Διατροφή του Ανθρώπου στο Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου του Γ.Π.Α.
Το πρόγραμμα της Μελισσοκομίας, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Κωπαϊδα, έχει ως στόχο να προετοιμάσει μια ομάδα 20 νέων ώστε να εξελιχθούν σε οργανωμένους μελισσοκόμους.
Στο εκπαιδευτικό αντικείμενο της Μελισσοκομίας, υπεύθυνος είναι ο Καθηγητής του Εργαστηρίου Σηροτροφίας & Μελισσοκομίας του Τμήματος Επιστήμης Φυτικής Παραγωγής του Γ.Π.Α., κ. Π. Χαριζάνης
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα διαρκεί 100 ώρες, εκ των οποίων οι 50 ώρες είναι θεωρία και οι 50 ώρες είναι πρακτική άσκηση πάνω σε κυψέλες στον αγρό και σε διάφορες τεχνικές. Στο τέλος όλων των προγραμμάτων δίνεται Βεβαίωση Παρακολούθησης.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν την αίτηση συμμετοχής για το πρόγραμμα «Μελισσοκομία» εδώ. Καταληκτική ημερομηνία αίτησης συμμετοχής για τη Μελισσοκομία: 24 Απριλίου 2019.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν τις αιτήσεις συμμετοχής για τους δύο κύκλους του προγράμματος «Θερινό Σχολείο» εδώ. Καταληκτική ημερομηνία αίτησης συμμετοχής για το Θερινό Σχολείο: 17 Απριλίου 2019.
Μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες για τα προγράμματα και για το πως θα κάνετε την αίτηση σας εδώ.