Κάντε follow το πρόγραμμα για να ενημερώνεστε μέσω email για προκηρύξεις και σχετικά νέα.
Πρέπει να είσαστε συνδεδεμένοι στο λογαριασμό σας.
Το Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών, το Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, το Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας και το Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, οργανώνουν και λειτουργούν το Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΠΜΣ) με τίτλο: «Μάνατζμεντ και Τεχνολογίες στην Πολιτιστική Κληρονομιά».
Γνωστικό αντικείμενο
Το γνωστικό αντικείμενο του ΔΠΜΣ σχετίζεται με τους σύγχρονους και διεπιστημονικούς κλάδους του Μάνατζμεντ και των Νέων Τεχνολογιών, με εφαρμογή στην Πολιτιστική Κληρονομιά. Σκοπός είναι η παροχή εξειδικευμένων, σύγχρονων και ανταγωνιστικών επιστημονικών γνώσεων σε πτυχιούχους ανώτατης εκπαίδευσης, τις οποίες θα μπορούν να αξιοποιήσουν σε ένα μεγάλο εύρος επαγγελματικών και ερευνητικών κατευθύνσεων στο εν λόγω θεματικό πεδίο.
Στόχος του ΔΠΜΣ είναι οι απόφοιτοί:
α. Να μπορούν να εργαστούν στη διοίκηση και διαχείριση πολιτιστικών φορέων και προγραμμάτων στον τομέα της πολιτισμικής κληρονομιάς με χρήση τεχνολογικών εργαλείων,
β. να μπορούν να εργαστούν ως μέλη διεπιστημονικών ομάδων σε επαγγελματικά προγράμματα που αφορούν τον πολιτισμό,
γ. να αναπτύξουν την ερευνητική φιλοσοφία και μέσω αυτής να κατακτήσουν τις έννοιες της εφικτότητας μιας πολιτιστικής ιδέας αλλά και της συνεπαγόμενης επιχειρηματικότητας και βιωσιμότητας του εγχειρήματος.
Μεταπτυχιακοί Τίτλοι
Το ΔΠΜΣ απονέμει Δίπλωμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΜΣ) στο «Μάνατζμεντ και Τεχνολογίες στην Πολιτιστική Κληρονομιά», το οποίο αφορά τη διαχείριση τη χρήση και την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών στην Πολιτισμική Κληρονομιά.
Χώροι και Υλικοτεχνική υποδομή
Οι αίθουσες διδασκαλίας και γραμματείας του ΔΠΜΣ, και ο υλικοτεχνικός εξοπλισμός, καλύπτονται από τους υπάρχοντες χώρους και τον υπάρχοντα εξοπλισμό του Ινστιτούτου Έρευνας Βυζαντινού Πολιτισμού (ΙΝΕΒΥΠ) του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, με έδρα το Μυστρά (inevyp.uop.gr).
Τα συνεργαζόμενα Τμήματα παρέχουν πρόσβαση και στις ερευνητικές υποδομές τους στο πλαίσιο του παρόντος Δ.Π.Μ.Σ.
Μέθοδος Διδασκαλίας
Δια ζώσης, στις εγκαταστάσεις κυριότητας του ΙΝΕΒΥΠ στον Μυστρά, τις ημέρες Παρασκευή και Σάββατο.
Υπάρχει η δυνατότητα για μέγιστο ποσοστό 40% εξ αποστάσεως παρακολούθηση των μαθημάτων. Οι συμμετέχοντες έχουν την δυνατότητα συμμετοχής σε μια μονοήμερη εκπαιδευτική εκδρομή ανά εξάμηνο.