Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.
Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων και Οργανισμών
Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος
Διοίκησης Οργανισμών Μάρκετινγκ και Τουρισμού
Full Time

Το Π.Μ.Σ. «Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων και Οργανισμών» αναπτύσσεται σε 3 εξάμηνα σπουδών, διάρκειας 13 εβδομάδων το κάθε ένα. Τα δύο πρώτα εξάμηνα οι φοιτητές παρακολουθούν συνολικά 10 μαθήματα (δηλαδή, 5 μαθήματα κάθε εξάμηνο), ενώ το τρίτο εξάμηνο εκπονούν τη μεταπτυχιακή διπλωματική τους εργασία. Κάθε μάθημα είναι διάρκειας 3 διδακτικών ωρών και αντιστοιχεί σε 6 πιστωτικές μονάδες του συστήματος ECTS. Η μεταπτυχιακή διπλωματική εργασία αντιστοιχεί σε 30 πιστωτικές μονάδες του συστήματος ECTS. To σύνολο των σπουδών στο Π.Μ.Σ. αντιστοιχεί σε 90 πιστωτικές μονάδες του συστήματος ECTS.

Επίσης προβλέπεται η συμμετοχή των μεταπτυχιακών φοιτητών σε σεμινάρια, workshops, ημερίδες, συνέδρια, εκπαιδευτικές εκδρομές και επισκέψεις σε σχετικούς χώρους εργασίας. Τα προσφερόμενα μαθήματα, καθώς και το περιεχόμενο τους αποτελούν - εφ' όσον είναι αναγκαίο - αντικείμενο ετήσιας επικαιροποίησης από τη Γενική Συνέλευση του Τμήματος, ώστε το προσφερόμενο πρόγραμμα σπουδών του Π.Μ.Σ. να ανταποκρίνεται διαχρονικά στις διεπιστημονικές εξελίξεις τόσο της Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων και Οργανισμών, όσο και της αγοράς εργασίας.

Μέρος της διδασκαλίας των μαθημάτων δύνανται να διεξάγονται έως ποσοστό 35% του φόρτου τους με εξ αποστάσεως εκπαίδευση μέσω σύγχρονων και ασύγχρονων εκπαιδευτικών μεθόδων και τεχνολογιών, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Το ΠΜΣ περιλαμβάνει υποχρεωτικά μαθήματα «κορμού», υποχρεωτικά μαθήματα «κατεύθυνσης» και μαθήματα «επιλογής».

 

Α' εξάμηνο σπουδών

Στο Α' εξάμηνο, όλοι οι φοιτητές παρακολουθούν τα παρακάτω 5 υποχρεωτικά μαθήματα «κορμού»:

  • Εισαγωγή στον Τουρισμό, τη Φιλοξενία και τα Ταξίδια (6 ECTS)
  • Μάνατζμεντ Τουριστικών Επιχειρήσεων (6 ECTS)
  • Μεθοδολογίες Έρευνας (6 ECTS)
  • Τουριστικό Μάρκετινγκ και Διοίκηση Εμπειριών (6 ECTS)
  • Τουριστική Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία (6 ECTS)

 

Β' εξάμηνο σπουδών

Το Β' εξάμηνο αποτελεί σύνθεση υποχρεωτικών μαθημάτων «κορμού», υποχρεωτικών μαθημάτων «κατεύθυνσης» και μαθημάτων «επιλογής». Όλοι οι φοιτητές παρακολουθούν υποχρεωτικά τα παρακάτω δύο μαθήματα «κορμού»:

  • Πολιτική και Στρατηγική Τουριστικών Επιχειρήσεων και Οργανισμών (6 ECTS)
  • Πληροφοριακά Συστήματα Διοίκησης και Ηλεκτρονικό Επιχειρείν στον Τουρισμό (6 ECTS)

Φοιτητές της Κατεύθυνσης «Διοίκησης Ξενοδοχειακών και Ταξιδιωτικών Επιχειρήσεων» παρακολουθούν υποχρεωτικά τα παρακάτω δύο μαθήματα «κατεύθυνσης»:

  • Διοίκηση Υπηρεσιών Φιλοξενίας και Ξενοδοχειακών Λειτουργιών (6 ECTS).
  • Διοίκηση Ταξιδιωτικών Υπηρεσιών και Αεροπορικών Επιχειρήσεων (6 ECTS)

Επίσης, φοιτητές της ίδιας κατεύθυνσης επιλέγουν ένα από τα παρακάτω μαθήματα «επιλογής»:

  • Ηλεκτρονικά Συστήματα και Κανάλια Διανομής στον Τουρισμό (6 ECTS).
  • Επενδυτικές Μελέτες και Χρηματοδότηση στον Τουρισμό (6 ECTS).

Φοιτητές της Κατεύθυνσης «Μάρκετινγκ και Διοίκησης Τουριστικών Προορισμών» παρακολουθούν υποχρεωτικά τα παρακάτω δύο μαθήματα «κατεύθυνσης»:

  • Βιώσιμη Τουριστική Πολιτική και Ανάπτυξη (6 ECTS).
  • Διοίκηση και Μάρκετινγκ Τουριστικών Προορισμών (6 ECTS)

Επίσης, φοιτητές της ίδιας κατεύθυνσης επιλέγουν ένα από τα παρακάτω μαθήματα «επιλογής»:

  • Ηλεκτρονικά Συστήματα και Κανάλια Διανομής στον Τουρισμό (6 ECTS).
  • Επενδυτικές Μελέτες και Χρηματοδότηση στον Τουρισμό (6 ECTS).

Φοιτητές της Κατεύθυνσης «Διοίκησης Ειδικών Μορφών Τουρισμού» παρακολουθούν υποχρεωτικά τα παρακάτω δύο μαθήματα «κατεύθυνσης»:

  • Τουρισμός Πολιτιστικής Κληρονομιάς (6 ECTS).
  • Θεματικές Μορφές Τουρισμού (6 ECTS)

Επίσης, φοιτητές της ίδιας κατεύθυνσης επιλέγουν ένα από τα παρακάτω μαθήματα «επιλογής»:

  • Ηλεκτρονικά Συστήματα και Κανάλια Διανομής στον Τουρισμό (6 ECTS).
  • Επενδυτικές Μελέτες και Χρηματοδότηση στον Τουρισμό (6 ECTS)

 

Γ' εξάμηνο σπουδών

Το Γ' εξάμηνο προορίζεται για την εκπόνηση μεταπτυχιακής Διπλωματικής Εργασίας από τους φοιτητές. Το θέμα της μεταπτυχιακής Διπλωματικής Εργασίας του κάθε φοιτητή πρέπει να είναι ενταγμένο στο ευρύτερο γνωστικό αντικείμενο της «Κατεύθυνσης» εξειδίκευσης που επέλεξε ο φοιτητής. Η διάρκεια εκπόνησης της διπλωματικής εργασίας δεν μπορεί να είναι κατώτερη των τριών μηνών από την ημερομηνία ανάληψης του θέματος και υποβολής του εντύπου οριστικής δήλωσης στη Γραμματεία και δεν μπορεί να υπερβαίνει τους 12 μήνες εκπόνησης. Παράταση μπορεί να δοθεί έπειτα από πρόταση του επιβλέποντα καθηγητή για ένα ακαδημαϊκό εξάμηνο κατ' ανώτατο. Φοιτητής έχει δικαίωμα ανάληψης διπλωματικής εργασίας εφόσον έχει εξετασθεί επιτυχώς στο σύνολο των μαθημάτων του Α' και Β' εξαμήνου. Με την πλήρωση της προηγούμενης προϋπόθεσης οι φοιτητές καλούνται να υποβάλλουν το έντυπο αρχικής εκδήλωσης ενδιαφέροντος ανάληψης διπλωματικής εργασίας όπου δηλώνουν δύο θεματικά πεδία με σειρά προτεραιότητας. Η Συντονιστική Επιτροπή αφού εξετάσει τις προτιμήσεις των φοιτητών αναθέτει την επίβλεψη της διπλωματικής εργασίας σε προσωπικό συναφούς γνωστικού αντικειμένου. Ο επιβλέπων καθηγητής υποβάλλει -με τη σύμφωνη γνώμη του φοιτητή - το έντυπο οριστικής δήλωσης θέματος διπλωματικής εργασίας στη Γραμματεία του Προγράμματος. Η ημερομηνία έναρξης εκπόνησης της εργασίας ταυτίζεται με την ημερομηνία υποβολής του εντύπου οριστικής δήλωσης θέματος στη γραμματεία. Η Γραμματεία ανακοινώνει τις ημερομηνίες υποστήριξης διπλωματικών εργασιών στους επιβλέποντες σε τακτά χρονικά διαστήματα. Ο επιβλέπων καθηγητής έχει την ευθύνη δήλωσης του φοιτητή που έχει ολοκληρώσει την διπλωματική του εργασία προς υποστήριξη. Η Συντονιστική Επιτροπή ορίζει το Β' μέλος εξέτασης της διπλωματικής. Ο Διευθυντής του Προγράμματος αποτελεί το τρίτο μέλος της επιτροπής αξιολόγησης της διπλωματικής εργασίας. Ο τελικός βαθμός προκύπτει από τον μέσο όρο των βαθμών των τριών μελών της επιτροπής αξιολόγησης.

Έχετε να μας προτείνετε κάποια διόρθωση; Επικοινωνήστε μαζί μας στο info eduguide.gr

Σχετικά Προγράμματα

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο