Κάντε follow το πρόγραμμα για να ενημερώνεστε μέσω email για προκηρύξεις και σχετικά νέα.
Πρέπει να είσαστε συνδεδεμένοι στο λογαριασμό σας.
Μέθοδος Φοίτησης: Εξ Αποστάσεως (Πλήρης και Μερική Φοίτηση)
Γλώσσα Διδασκαλίας: Αγγλική
Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα διερευνά το πολύπλευρο φαινόμενο του Ελληνικού Πολιτισμού, τόσο στο διαχρονικό όσο και στο θεματικό του εύρος. Στον πυρήνα του σχεδιασμού του εντοπίζεται η διερεύνηση των θεμελιωδών ελληνικών εννοιών και αξιών που διαμόρφωσαν και εξακολουθούν να είναι κεντρικές στον σύγχρονο δυτικό κόσμο. Η ελευθερία, η δημοκρατία, η αισθητική, η λογική και η αναζήτηση της αλήθειας και της επιστημονικής γνώσης είναι μερικά από τα πεδία που θα διερευνηθούν κριτικά στο πλαίσιο του Μεταπτυχιακού Προγράμματος.
Το Πρόγραμμα καλύπτει το κύριο σώμα του ελληνικού πολιτισμού προσφέροντας στους φοιτητές και τις φοιτήτριες μία μοναδική εκπαιδευτική ευκαιρία για μια εις βάθος μελέτη, μέσω εξειδικευμένης βιβλιογραφίας στα αγγλικά, επί ενός ευρέος φάσματος θεμάτων. Τα μαθήματα βασίζονται σε θεματικό υλικό από πολυάριθμους κλάδους του ελληνικού πολιτισμού όπως ιστορία, φιλοσοφία, λογοτεχνία, επιστήμη, τέχνες και γλώσσα. Επιπλέον, οι φοιτητές και οι φοιτήτριες θα καταπιαστούν με θέματα που προσελκύουν διεθνές ενδιαφέρον, καθώς συνδυάζουν πτυχές της ελληνικής αρχαιότητας με τον σύγχρονο πολιτισμό, όπως σύγχρονες σκηνικές προσεγγίσεις αρχαίου δράματος, σύγχρονος ελληνικός κινηματογράφος, ιστορία του ελληνικού εντύπου και ψηφιακός πολιτισμός.
Ο γενικός στόχος του Προγράμματος είναι να παρέχει εξειδικευμένη, ιστορική και συστηματική εκπαίδευση, προσφέροντας στους φοιτητές και τις φοιτήτριες την επιλογή είτε να συμμετάσχουν σε μαθήματα επιλογής, είτε να εκπονήσουν μία ερευνητική εργασία. Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες θα επεκτείνουν τις γνώσεις τους και θα εμβαθύνουν στην κατανόηση της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς που διατηρείται ακμαία σε ένα σύγχρονο ψηφιακό περιβάλλον που περικλείει προκλήσεις και απεριόριστες δυνατότητες.
Το Πρόγραμμα προορίζεται για υποψηφίους και υποψήφιες που επιθυμούν να σταδιοδρομήσουν στους τομείς των Ανθρωπιστικών Επιστημών και των Τεχνών και φιλοδοξούν να συμμετάσχουν ενεργά στην έρευνα και την εκπαίδευση στο επιστημονικό πεδίο του ελληνικού πολιτισμού, ή σχεδιάζουν να εντρυφήσουν περαιτέρω, σε διδακτορικό επίπεδο.