Κάντε follow το πρόγραμμα για να ενημερώνεστε μέσω email για προκηρύξεις και σχετικά νέα.
Πρέπει να είσαστε συνδεδεμένοι στο λογαριασμό σας.
Το Τμήμα Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Συστημάτων Πληροφόρησης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, ήδη από το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019, οργανώνει και λειτουργεί Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) στη Διαχείριση Πληροφοριών σε Βιβλιοθήκες, Αρχεία, Μουσεία.
Το Πρόγραμμα οδηγεί στην απονομή Διπλώματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Διαχείριση Πληροφοριών σε Βιβλιοθήκες, Αρχεία, Μουσεία, το οποίο είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και λειτουργεί βάσει της επανίδρυσής του (ΦΕΚ 647/τεύχος Β’/15.02.2022) και της απόφασης της Συγκλήτου αρ. 1/ 13-01-2022 Θέμα 6 έγκρισης του Κανονισμού του.
Με την προκήρυξη αυτή, καλούνται οι ενδιαφερόμενες/οι να υποβάλουν αιτήσεις για φοίτηση στο ΠΜΣ για το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025.
Ο ανώτατος αριθμός των εισακτέων μεταπτυχιακών φοιτητριών/ών, κατ’ έτος, για το ΠΜΣ ορίζεται σε είκοσι πέντε (25). Γίνονται δεκτοί ως υπεράριθμοι υπότροφοι και μέλη των κατηγοριών ΕΕΠ, ΕΔΙΠ και ΕΤΕΠ, σύμφωνα με την παρ. 8 του άρθρου 34, του Nόμου 4485/2017, όπως αναφέρεται και στο άρθρο 7 του ΦΕΚ 647/τεύχος Β’/15.02.2022 για την επανίδρυση και λειτουργία του ΠΜΣ.
Το ΠΜΣ οργανώνεται σε δύο ειδικεύσεις:
Ο ελάχιστος αριθμός, προκειμένου να πραγματοποιηθεί κάθε Ειδίκευση, είναι επτά (7) επιτυχούσες/όντες εγγεγραμμένες/οι φοιτήτριες/ές.
Για την κάθε Ειδίκευση που προσφέρει το ΠΜΣ και για τα μαθήματα που οφείλουν να παρακολουθήσουν οι φοιτήτριες/ές, δείτε εδώ.
Η ελάχιστη χρονική διάρκεια για την απόκτηση του ΜΔΕ είναι τα τρία (3) ακαδημαϊκά εξάμηνα, συμπεριλαμβανομένης της διπλωματικής εργασίας. Αντίστοιχα, η μέγιστη χρονική διάρκεια δεν μπορεί να υπερβαίνει τα έξι (6) ακαδημαϊκά εξάμηνα.
Το Πρόγραμμα του ΠΜΣ περιλαμβάνει δύο (2) σεμιναριακά μαθήματα και τέσσερα (4) μαθήματα στο πρώτο εξάμηνο, τέσσερα (4) μαθήματα στο δεύτερο εξάμηνο και τη διπλωματική εργασία στο τρίτο εξάμηνο.
Το 40% των μαθημάτων διεξάγονται δια ζώσης στις εγκαταστάσεις του Τμήματος Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Συστημάτων Πληροφόρησης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, κατά τις απογευματινές-βραδινές ώρες. Το υπόλοιπο 60% των μαθημάτων θα πραγματοποιούνται εξ αποστάσεως, με τη χρήση των υποδομών τηλεκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.
Τα μαθήματα, για όσους επιλεγούν με βάση την παρούσα προκήρυξη, θα ξεκινήσουν το χειμερινό εξάμηνο του Ακαδημαϊκού Έτους 2024-2025 και συγκεκριμένα εντός του Οκτωβρίου του 2024.
Το ύψος των διδάκτρων ανέρχεται συνολικά σε 1800 €, τα οποία καταβάλλονται τμηματικά σε τρεις (3) δόσεις στην αρχή κάθε εξαμήνου.
Τρόπος επιλογής – Ηλεκτρονική αίτηση – Εξετάσεις - Συνέντευξη
Στο ΠΜΣ γίνονται δεκτοί, μετά από επιλογή, κάτοχοι τίτλου του πρώτου κύκλου Σπουδών ΑΕΙ της ημεδαπής ή Ομοταγών Ιδρυμάτων της αλλοδαπής. Υποψήφιες/οι μπορεί να είναι και τελειόφοιτες/οι των ανωτέρω Τμημάτων, υπό την προϋπόθεση ότι θα προσκομίσουν βεβαίωση περάτωσης των μαθημάτων τους από το οικείο Τμήμα στο οποίο φοιτούν μέχρι το πέρας των εγγραφών στο ΠΜΣ.
Στο πλαίσιο της τρέχουσας προκήρυξης (Ακαδημαϊκό Έτος 2024-2025) δεν θα πραγματοποιηθεί γραπτή εξέταση, επομένως ο τρόπος εισαγωγής αποτελεί συνδυασμό: α. των κριτηρίων εισαγωγής (70%) και - β. της συνέντευξης (30%).
Αρχικά οι ενδιαφερόμενες/οι θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στο ΠΜΣ αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο στη διεύθυνση:
https://imlam.alis.uniwa.gr/prokiryxi-pms-2024-2025/
Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων ορίζεται από την Παρασκευή 1 Μαρτίου 2024 έως και την Παρασκευή 31 Μαΐου 2024 και ώρα 3:00 μ.μ.
Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται να μεταφορτωθούν, σε ψηφιακή μορφή, κατά τη διαδικασία της συμπλήρωσης της αίτησης υποψηφιότητας είναι τα ακόλουθα:
Τα παραπάνω δικαιολογητικά πρέπει να μεταφορτωθούν, σύμφωνα με τις οδηγίες που παρέχονται στην ηλεκτρονική αίτηση και αφού συμπληρωθούν όλα τα αντίστοιχα πεδία της αίτησης.
Σημειώνεται ότι η επιλογή της Ειδίκευσης που επιθυμούν να παρακολουθήσουν οι υποψήφιες/οι θα πραγματοποιείται μετά την έκδοση του οριστικού καταλόγου των επιτυχουσών/όντων φοιτητριών/ών και κατά τη διάρκεια των σπουδών.
Στη συνέχεια, καταρτίζεται κατάλογος όσων έχουν υποβάλει αίτηση. Επισημαίνεται ότι τυχόν υποψήφιες/οι που δεν πληρούν τα ελάχιστα τυπικά κριτήρια, με βάση τα δικαιολογητικά που έχουν καταθέσει, απορρίπτονται.
Με βάση τον παραπάνω κατάλογο, η ΕΑΕΜΦ1 καλεί για συνέντευξη τις/τους υποψήφιες/ους, οι οποίες/οι αξιολογούνται ως προς τα εξής κριτήρια:
Οι υποψήφιες/οι που πληρούν τα ελάχιστα τυπικά κριτήρια, με βάση τα δικαιολογητικά και συμμετείχαν στη συνέντευξη, βαθμολογούνται σύμφωνα με τα κριτήρια που αναφέρονται στον Πίνακα (βλ. εδώ), με μέγιστη βαθμολογία το εκατό (100).
Η ΕΑΕΜΦ κατατάσσει τις υποψήφιες/ους, με βάση τη συνολική τους βαθμολογία. Από τις/τους υποψήφιες/ους που συγκέντρωσαν τη μεγαλύτερη βαθμολογία, καταρτίζεται ο προσωρινός κατάλογος επιτυχουσών/όντων φοιτητριών/ών, ο οποίος δημοσιοποιείται μέσω της ιστοσελίδας του ΠΜΣ. Στη συνέχεια, εξετάζονται τυχόν ενστάσεις και καταρτίζεται ο οριστικός κατάλογος επιτυχουσών/όντων και ενδεχομένως των επιλαχουσών/όντων. Σε περίπτωση ισοβαθμίας οι υποψήφιες/οι γίνονται δεκτές/οί ως υπεράριθμες/οι.
Πληροφορίες παρέχονται από τη Γραμματεία του ΠΜΣ, αποκλειστικά μέσω υποβολής αιτήματος στην υπηρεσία e-Γραμματεία από την ιστοσελίδα του Τμήματος https://alis.uniwa.gr/ καθώς και από την ιστοσελίδα του ΠΜΣ https://imlam.alis.uniwa.gr/.