Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.
Επιχειρησιακή Έρευνα και Λήψη Αποφάσεων (Master of Science in Operational Research and Decision Making)
Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων
Τμήμα Στρατιωτικών Επιστημών της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων και Σχολή Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης
Full/Part Time

Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων - Πολυτεχνείο Κρήτης: Επιχειρησιακή Έρευνα και Λήψη Αποφάσεων (2024-2025)

Παράταση Υποβολής Αιτήσεων έως 06/09/2024

Το Τμήμα Στρατιωτικών Επιστημών της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων και η Σχολή Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης θα προβούν, στα πλαίσια των αυτοχρηματοδοτούμενων Διιδρυματικών Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών (Δ.Π.Μ.Σ.) που συνδιοργανώνουν, στην εισαγωγή μεταπτυχιακών φοιτητών για το Ακαδημαϊκό Έτος 2024-2025.

Τα Διιδρυματικά Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Δ.Π.Μ.Σ.) οδηγούν στη λήψη Μεταπτυχιακών Διπλωμάτων Ειδίκευσης (Μ.Δ.Ε.) στα εξής αντικείμενα:

Α. «Επιχειρησιακή Έρευνα και Λήψη Αποφάσεων – Master of Science in Operational Research and Decision Making», σε μια από τις ακόλουθες ειδικεύσεις, η οποία θα αναγράφεται στο δίπλωμα:

1. Άμυνας και Ασφάλειας (Defense and Security),

2. Αναλυτικής & Λήψης Αποφάσεων (Analytics and Decision Making)

Β. «Ευφυή Συστήματα – Master of Science in Intelligent Systems», σε μια από τις ακόλουθες ειδικεύσεις, η οποία θα αναγράφεται στο δίπλωμα:

1. Μη στελεχωμένα συστήματα (Unmanned systems)

2. Ευφυή Πληροφοριακά Συστήματα (Intelligent Information Systems)

Τα μαθήματα αρχίζουν τον Οκτώβριο 2024 και η παρακολούθησή τους είναι υποχρεωτική ενώ παρέχεται και η δυνατότητα της εξ αποστάσεως παρακολούθησης του ΔΠΜΣ.

Απαιτούμενα προσόντα για την εισαγωγή στο Δ.Π.Μ.Σ.

Στο Δ.Π.Μ.Σ. γίνονται δεκτοί απόφοιτοι όλων των Ελληνικών Στρατιωτικών Σχολών και Ανωτάτων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Α.Σ.Ε.Ι.), απόφοιτοι των αντιστοίχων και ισοδύναμων Στρατιωτικών Σχολών της αλλοδαπής, διπλωματούχοι των Τμημάτων Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης, Μηχανολόγων Μηχανικών, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, Ηλεκτρονικών Μηχανικών, Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, Χημικών Μηχανικών, Μηχανικών Μεταλλείων-Μεταλλουργών, Πολιτικών Μηχανικών, Τοπογράφων Μηχανικών, Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, Ναυπηγών Μηχανικών, Μαθηματικών, Πληροφορικής, Φυσικής, Χημείας, Γεωλογίας, Γεωπονίας, Οικονομικών Επιστημών, Διοίκησης Επιχειρήσεων, Ιατρικών και Βιολογικών Επιστημών των Ελληνικών Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (ΑΕΙ), των αντιστοίχων και ισοδύναμων Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της αλλοδαπής, καθώς και απόφοιτοι Ελληνικών Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (ΤΕΙ) της ημεδαπής και αναγνωρισμένων ομοταγών ιδρυμάτων της αλλοδαπής, όπως ειδικότερα καθορίζεται στον Κανονισμό Μεταπτυχιακών Σπουδών του Δ.Π.Μ.Σ.

Διάρκεια Σπουδών & E.C.T.S.

Η διάρκεια του Δ.Π.Μ.Σ. είναι 3 ακαδημαϊκά εξάμηνα, για τους φοιτητές πλήρους φοίτησης και πέντε (5) για τους φοιτητές μερικής φοίτησης. Η επιλογή της πλήρους ή μερικής φοίτησης καθώς και η σχετική δεσμευτική δήλωση γίνεται κατά την υποβολή της αίτησης. Για τη λήψη Δ.Μ.Δ.Ε. απαιτείται η επιτυχής παρακολούθηση οκτώ (8) μεταπτυχιακών μαθημάτων και η εκπόνηση μεταπτυχιακής διατριβής που αντιστοιχούν σε ενενήντα πιστωτικές μονάδες (90 ECTS).

Εισαγωγή Φοιτητών

Ο συνολικός αριθμός των εισακτέων σε κάθε Δ.Π.Μ.Σ. για όλες τις ειδικεύσεις όπως και η επιμέρους κατανομή του αριθμού ανά ειδίκευση, ορίζεται κάθε ακαδημαϊκό έτος από την Ειδική Διιδρυματική Επιτροπή (Ε.Δ.Ε.) του κάθε Προγράμματος με ανώτερο όριο τα εβδομήντα άτομα ανά έτος. Η επιλογή των φοιτητών γίνεται από την Ειδική Διιδρυματική Επιτροπή (Ε.Δ.Ε.) του κάθε Προγράμματος μετά από εισήγηση της Συντονιστικής Επιτροπής (Σ.Ε.), η οποία θα συνεκτιμά τα βιογραφικά στοιχεία καθώς και κάθε πληροφορία που θα υποβάλλεται από τους υποψηφίους όπως οι βαθμοί πτυχίου/διπλώματος και συγγενικών με την ειδίκευση μαθημάτων και διπλωματικής/πτυχιακής, η ερευνητική δραστηριότητα (δημοσιεύσεις, συνέδρια, ερευνητικά προγράμματα), η επαγγελματική εμπειρία, οι συστατικές επιστολές.

Αίτηση & Απαιτούμενα Δικαιολογητικά

Οι ενδιαφερόμενοι για εισαγωγή σε κάθε ένα από τα Δ.Π.Μ.Σ., καλούνται να υποβάλουν ηλεκτρονικά μέσω της διαδικτυακής πύλης αιτήσεων για Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών που βρίσκεται στον σύνδεσμο εδώ τα εξής δικαιολογητικά:

1. Αίτηση.

2. Αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα.

3. Αντίγραφο πτυχίου ή διπλώματος (εκτός τελειόφοιτων). Εάν αυτό έχει αποκτηθεί στην αλλοδαπή θα πρέπει να συνοδεύεται και από την επίσημη αναγνώριση του Δ.O.Α.Τ.Α.Π.. Σε περίπτωση αδυναμίας προσκόμισης της επίσημης αναγνώρισης από τον Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. κατά την υποβολή της αίτησης, ότι με βάση το άρθρο 34, §7. του ν. 4485/4-8-2017, δεν απονέμεται Δίπλωμα Μεταπτυχιακών Σπουδών σε φοιτητή του οποίου ο τίτλος σπουδών πρώτου κύκλου από ίδρυμα της αλλοδαπής δεν έχει αναγνωριστεί από το Διεπιστημονικό Οργανισμό Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης (Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π.).

4. Πιστοποιητικό αναλυτικής βαθμολογίας. Για τους τελειόφοιτους θα πρέπει να αναφέρονται ρητώς από τη Γραμματεία της Σχολής/Τμήματος: α) τα μαθήματα που υπολείπονται για τη λήψη πτυχίου, β) ο προσωρινός βαθμός πτυχίου με βάση τα μαθήματα που έχουν ήδη κατοχυρώσει και γ) ο συντελεστής βαρύτητας της διπλωματικής εργασίας στον τελικό βαθμό (εφόσον προβλέπεται η εκπόνηση διπλωματικής εργασίας).

5. Βεβαιώσεις επαγγελματικής εμπειρίας.

6. Αντίγραφα επιστημονικών δημοσιεύσεων, λοιποί τίτλοι σπουδών πλην του πρώτου πτυχίου, πιστοποιητικά συμμετοχής σε ερευνητικά προγράμματα και υποτροφίες/διακρίσεις (υποτροφίες ΙΚΥ, βραβεία αριστείας, βραβεύσεις από επιστημονικούς φορείς, κ.λπ.) (εάν υπάρχουν).

7. Δύο συστατικές επιστολές, κατά προτίμηση από μέλη ΔΕΠ.

8. Αποδεικτικό Β2 καλής γνώσης της αγγλικής γλώσσας ή/και άλλων γλωσσών (άρθρο 1 ΠΔ. 146/2007). Σε περίπτωση μη προσκόμισης αποδεικτικού, η αξιολόγηση της επάρκειας γλωσσομάθειας θα γίνεται μέσω διαδικασίας που θα καθορίζει η Ε.Δ.Ε..

9. Οι αλλοδαποί υποψήφιοι πρέπει να πιστοποιούν την ελληνομάθειά τους με την κατάθεση των οριζόμενων από το νόμο Πιστοποιητικών Επάρκειας και Βεβαίωσης Ελληνομάθειας.

10. Φωτοτυπία της ταυτότητας ή του διαβατηρίου.

11. Μια φωτογραφία (στην αίτηση).

Οι προσωπικές πληροφορίες των αιτούντων θεωρούνται εμπιστευτικές.

Τέλη Φοίτησης & Υποτροφίες Απαλλαγής Διδάκτρων

Για την κάλυψη των λειτουργικών και λοιπών αναγκών των Δ.Π.Μ.Σ. οι φοιτητές θα πρέπει να καταβάλουν τέλη φοίτησης ύψους 3.000€, η καταβολή των οποίων γίνεται ως εξής:

  • Φοιτητές πλήρους φοίτησης: σε τρεις (3) δόσεις (40%, 40% & 20%) πριν την έναρξη των τριών (3) πρώτων ακαδημαϊκών εξαμήνων
  • Φοιτητές μερικής φοίτησης: σε πέντε (5) δόσεις (20%, 20%, 20%, 20%, 20%) πριν την έναρξη των πέντε (5) πρώτων ακαδημαϊκών εξαμήνων.

Οι εισαχθέντες στο Δ.Π.Μ.Σ. έχουν τη δυνατότητα υποβολής, μετά την επιλογή τους στο Δ.Π.Μ.Σ., αίτησης απαλλαγής από τα τέλη φοίτησης σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο Ν. 4485/2017, άρθρο 35 §2.

Η νέα καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων είναι η Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2024.

Οι υποψήφιοι οφείλουν να είναι ενήμεροι για τα ισχύοντα στα Δ.Π.Μ.Σ. από τους αντίστοιχους Κανονισμούς Σπουδών που βρίσκονται αναρτημένοι στην ιστοσελίδα www.sse-tuc.edu.gr.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη σχετική ιστοσελίδα www.sse-tuc.edu.gr των Δ.Π.Μ.Σ. είτε στη Γραμματεία των Δ.Π.Μ.Σ. στους αριθμούς τηλεφώνων 2108904218; 2108904256; 2821037161; 6937991649

Προκήρυξη | Παράταση


Έχετε να μας προτείνετε κάποια διόρθωση; Επικοινωνήστε μαζί μας στο info eduguide.gr

Σχετικά Προγράμματα

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο