Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.
Νομική (LLM – Master of Laws)
Πανεπιστήμιο Κύπρου
Νομικής
Full Time

Πανεπιστήμιο Κύπρου: Νομική (LLM – Master of Laws) (2025-2026)

Το Πανεπιστήμιο Κύπρου ανακοινώνει την προκήρυξη των θέσεων για τα μεταπτυχιακά προγράμματα Μάστερ και Διδακτορικού επιπέδου για το Χειμερινό Εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2025-2026 με εισδοχή τον Σεπτέμβριο 2025.

ΤΜΗΜΑ ΝΟΜΙΚΗΣ

Τριάντα (30) θέσεις στα μεταπτυχιακά προγράμματα του Τμήματος που οδηγούν στην απόκτηση Μάστερ Νομικής (LLM – Master of Laws), ως ακολούθως:

Σύνολο Θέσεων Προγράμματα Μάστερ: 30

Ποινική Δικαιοσύνη και Ανθρώπινα Δικαιώματα (Criminal Justice and Human Rights)

Αρ. Θέσεων: 15

Περιγραφή / Πληροφορίες προγράμματος (στην ελληνική γλώσσα)
Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα νομικής LLM Ποινική Δικαιοσύνη και Ανθρώπινα Δικαιώματα προσφέρει μεταπτυχιακές σπουδές εξειδίκευσης και εμβάθυνσης στον κλάδο του Ποινικού Δικαίου και του (Διεθνούς) Δικαίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, με έμφαση στην αλληλεπίδραση των δύο κλάδων. Στόχος είναι οι απόφοιτοι/ες του μεταπτυχιακού προγράμματος νομικής LLM Ποινική Δικαιοσύνη και Ανθρώπινα Δικαιώματα του Τμήματος να διαθέτουν τις απαιτούμενες γνώσεις και μεθοδολογικά εργαλεία, ώστε να είναι σε θέση να ανταποκριθούν στις ανάγκες της σύγχρονης νομικής πρακτικής στον τομέα της ποινικής δικαιοσύνης και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, καθώς και να μπορούν να προσφέρουν στην κοινωνία, από τη θέση του/της δικηγόρου, του/της δικαστή, αλλά και του/της δημόσιου λειτουργού ή και στην κοινωνία των πολιτών.
Το πρόγραμμα ανταποκρίνεται στην ανάγκη για τη συστηματική μελέτη και την εξοικείωση των ελληνόφωνων νομικών με το χώρο της ποινικής δικαιοσύνης και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, αλλά και τη συγκριτική και θεωρητική οπτική τους η οποία και καθίσταται αναγκαία για τον/την επιστήμονα και τον/την νομικό της πράξης. Η διδακτική φιλοσοφία του μεταπτυχιακού προγράμματος εστιάζει στη μελέτη και κατανόηση συγκεκριμένων πτυχών της ποινικής διαδικασίας και της αλληλεπίδρασής τους με τα ανθρώπινα δικαιώματα τόσο στην Κύπρο όσο και σε ιστορικό-θεωρητικό, διεθνές και Ευρωπαϊκό πλαίσιο. Ταυτόχρονα, το πρόγραμμα αξιοποιεί την ερευνητική εμπειρία του ακαδημαϊκού προσωπικού του Τμήματος στους τομείς του ποινικού δικαίου και του (διεθνούς) δικαίου ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Η διάρκεια σπουδών είναι 3 ακαδημαϊκά εξάμηνα. Το πρόγραμμα οργανώνεται σε δύο στάδια. Κατά τα πρώτα δύο εξάμηνα, οι φοιτητές/τριες παρακολουθούν τέσσερα μαθήματα του προγράμματος (15 ECTS κάθε μάθημα), ενώ το τρίτο εξάμηνο προορίζεται για τη συγγραφή της μεταπτυχιακής διπλωματικής εργασίας (30 ECTS).

Μαθήματα προγράμματος:

  • Θεωρία Ποινικού Δικαίου
  • Δίκαιο Ευρωπαϊκής Σύμβασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΣΔΑ)
  • Ποινικό Δίκαιο και Ανθρώπινα Δικαιώματα
  • Ποινική Δικονομία και Ποινική Απόδειξη

Κριτήρια Εισδοχής 

  • Οι υποψήφιοι/ες για το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Νομικής θα πρέπει να είναι κάτοχοι πτυχίου Νομικής από αναγνωρισμένο Πανεπιστήμιο.
  • Οι απόφοιτοι/ες του Τμήματος Νομικής του Πανεπιστημίου Κύπρου πρέπει να έχουν γενικό βαθμό πτυχίου «Λίαν Καλώς» με ελάχιστο 7.5/10, των πανεπιστημίων της Ελλάδας «Λίαν Καλώς» με ελάχιστο 7.0/10 και των βρετανικών πανεπιστημίων τουλάχιστον upper second-class honours (κατάταξη τουλάχιστον 2.1). Αντίστοιχος βαθμός απαιτείται και για υποψηφίους – αποφοίτους άλλων πανεπιστημίων (για παράδειγμα, τουλάχιστον 3.3 σε συστήματα με κλίμακα μέχρι το 4.0). Κατ’ εξαίρεση, με απόφαση του Συμβουλίου Τμήματος, μπορεί να γίνουν δεκτοί/ές απόφοιτοι/ες νομικής με χαμηλότερο βαθμό πτυχίου και αξιόλογες επαγγελματικές επιδόσεις και σε ποσοστό που δεν θα υπερβαίνει το 20% όσων επιλεγούν.
  • Για την επιτυχή παρακολούθηση του προγράμματος είναι απαραίτητη η πολύ καλή γνώση της Αγγλικής γλώσσας. Γνώση δεύτερης, ή και τρίτης, ευρωπαϊκής γλώσσας λαμβάνεται υπόψη.

Υποβολή Αιτήσεων

Οι αιτήσεις για το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Νομικής υποβάλλονται MONON ηλεκτρονικά μέσω του διαδικτυακού συστήματος αιτήσεων του Πανεπιστημίου Κύπρου, μέχρι την Παρασκευή 30 Μαΐου 2025, ώρα 12:00 το μεσημέρι. Αιτήσεις που θα υποβληθούν σε έντυπη μορφή δεν θα γίνονται αποδεκτές.

Οι ηλεκτρονικές αιτήσεις πρέπει να περιλαμβάνουν τα ακόλουθα:

  1. Σύντομο βιογραφικό σημείωμα
  2. Πιστοποιημένο αντίγραφο πανεπιστημιακού πτυχίου ή επίσημη βεβαίωση ότι επίκειται η απόκτηση του πτυχίου (Σε περίπτωση εισδοχής στο πρόγραμμα, πιστοποιημένα φωτοαντίγραφα πτυχίων θα πρέπει να υποβληθούν το αργότερο μέχρι την αποδοχή της θέσης και πριν την εγγραφή στο πρόγραμμα).
  3. Πιστοποιητικά ή άλλα αποδεικτικά στοιχεία πολύ καλής γνώσης της αγγλικής γλώσσας και τυχόν γνώσης άλλων γλωσσών. 
  4. Αναλυτική βαθμολογία όλων των προηγούμενων προγραμμάτων σπουδών (σε προπτυχιακό και σε μεταπτυχιακό επίπεδο αν εφαρμόζεται).
  5. Σύντομη έκθεση (μέχρι δύο σελίδες, στα ελληνικά ή στα αγγλικά) των ερευνητικών στόχων και ενδιαφερόντων του/της υποψήφιου/ας.
  6. Τα ονόματα και τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις δύο (2) ακαδημαϊκών Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων. Ωστόσο, δύναται η μια συστατική επιστολή να προέρχεται από εργοδότη ή προϊστάμενο/η με προσωπική αντίληψη της εργασίας και προσωπικότητας του/ της υποψηφίου/ας. Οι ακαδημαϊκοί ή εργοδότες που θα κληθούν να στείλουν συστατικές επιστολές θα λάβουν σχετικό ηλεκτρονικό μήνυμα να υποβάλουν τις επιστολές μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος του Πανεπιστημίου. Το Τμήμα μπορεί να ζητήσει επιπρόσθετες εμπιστευτικές πληροφορίες.

Η τελική απόφαση για την εισαγωγή στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα λαμβάνεται από την Επιτροπή Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος. Είναι δυνατό να κληθούν σε συνέντευξη ή και σε γραπτή εξέταση υποψήφιοι/ες που πληρούν όλα τα κριτήρια εισαγωγής.

Υποτροφίες
Το Τμήμα Νομικής παρέχει μια υποτροφία εις μνήμη Κύπρου Χρυσοστομίδη. Σχετική ανακοίνωση θα αναρτηθεί στην Ιστοσελίδα του Τμήματος Νομικής.

Συντονιστής Προγράμματος
Αναπληρωτής Καθηγητής Αριστοτέλης Κωνσταντινίδης - ariscons@ucy.ac.cy
Στοιχεία ατόμου/ατόμων για πληροφορίες για το πρόγραμμα
Γραμματεία του Τμήματος Νομικής: καθημερινά, Δευτέρα μέχρι και Παρασκευή από τις 8.00 π.μ. - 2.00 μ.μ. στο τηλ. 22892920/ 22892979.


Ευρωπαϊκό Εμπορικό Δίκαιο (Master of Laws in European Business Law)

Αρ. Θέσεων: 15

Περιγραφή / Πληροφορίες προγράμματος
Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα νομικής LL.M in European Business Law προσφέρει μεταπτυχιακές σπουδές εμβάθυνσης στον κλάδο του ευρωπαϊκού εμπορικού δικαίου.
Στόχος είναι οι απόφοιτοι/ες του μεταπτυχιακού προγράμματος να διαθέτουν τις απαιτούμενες γνώσεις και μεθοδολογικά εργαλεία, ώστε να είναι σε θέση να ανταποκριθούν στις ανάγκες της σύγχρονης νομικής πρακτικής, καθώς και να μπορούν να προσφέρουν στην κοινωνία ως δικηγόροι, δικαστές, δημόσιοι λειτουργοί ή από τον χώρο των επιχειρήσεων.
Το πρόγραμμα ανταποκρίνεται στην ανάγκη για τη συστηματική μελέτη και την εξοικείωση των ελληνόφωνων νομικών με τις πτυχές εμπορικού δικαίου της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, αλλά και τη συγκριτική και θεωρητική οπτική η οποία καθίσταται αναγκαία για τον επιστήμονα και τον νομικό της πράξης.
Η διδακτική φιλοσοφία του μεταπτυχιακού προγράμματος εστιάζει στη μελέτη και κατανόηση συγκεκριμένων πτυχών του ενωσιακού εμπορικού δικαίου, λαμβανομένων υπ’ όψιν παραμέτρων διεθνικού δικαίου (transnational law) και του εσωτερικού κυπριακού δικαίου. Δίνεται έμφαση τόσο στα θεωρητικά θεμέλια των ρυθμίσεων όσο και στην πρακτική τους εφαρμογή, ιδίως στις αλληλεπιδράσεις μεταξύ των διαφόρων πηγών δικαίου. Ταυτόχρονα, το πρόγραμμα αξιοποιεί την ερευνητική εμπειρία του ακαδημαϊκού προσωπικού του Τμήματος σε συγκεκριμένους τομείς.
Η διάρκεια σπουδών είναι 3 ακαδημαϊκά εξάμηνα. Το πρόγραμμα οργανώνεται σε δύο στάδια. Κατά τα πρώτα δύο εξάμηνα, οι φοιτητές παρακολουθούν τέσσερα μαθήματα του προγράμματος (15 ECTS κάθε μάθημα), ενώ το τρίτο εξάμηνο προορίζεται για τη συγγραφή της μεταπτυχιακής διπλωματικής εργασίας (30 ECTS).

Προσφερόμενα μαθήματα κατά το ακαδημαϊκό 2025-2026:

  • Ευρωπαϊκό Δίκαιο Διανοητικής Ιδιοκτησίας
  • Ελεύθερη κυκλοφορία στην ΕΕ
  • Ρυθμιστικό πλαίσιο και αστική ευθύνη για Τεχνητή Νοημοσύνη
  • Δίκαιο των Διεθνών Εμπορικών Συναλλαγών και Επίλυση Διεθνών Εμπορικών Διαφορών ή Ευρωπαϊκό Εταιρικό Δίκαιο (μόνο ένα εκ των δύο αυτών θα προσφερθεί)

Κριτήρια Εισδοχής 

  • Οι υποψήφιοι/ες για το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Νομικής θα πρέπει να είναι κάτοχοι πτυχίου Νομικής από αναγνωρισμένο Πανεπιστήμιο.
  • Οι απόφοιτοι/ες του Τμήματος Νομικής του Πανεπιστημίου Κύπρου πρέπει να έχουν γενικό βαθμό πτυχίου «Λίαν Καλώς» με ελάχιστο 7.0/10, των πανεπιστημίων της Ελλάδας «Λίαν Καλώς» με ελάχιστο 6.5/10 και των βρετανικών πανεπιστημίων τουλάχιστον second-class honours (κατάταξη τουλάχιστον 2.2). Αντίστοιχος βαθμός απαιτείται και για υποψηφίους/ες άλλων πανεπιστημίων (για παράδειγμα, τουλάχιστον 3.3 σε συστήματα με κλίμακα μέχρι το 4.0). Κατ’ εξαίρεση, με απόφαση του Συμβουλίου Τμήματος, μπορεί να γίνουν δεκτοί απόφοιτοι νομικής με χαμηλότερο βαθμό πτυχίου και αξιόλογες επαγγελματικές επιδόσεις και σε ποσοστό που δεν θα υπερβαίνει το ένα δέκατο των επιλεγέντων.
  • Για την επιτυχή παρακολούθηση του προγράμματος είναι απαραίτητη η πολύ καλή γνώση της Αγγλικής γλώσσας. Γνώση δεύτερης, ή και τρίτης, ευρωπαϊκής γλώσσας λαμβάνεται υπόψη.

Υποβολή Αιτήσεων Οι αιτήσεις για το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Νομικής υποβάλλονται MONON ηλεκτρονικά μέσω του διαδικτυακού συστήματος αιτήσεων του Πανεπιστημίου Κύπρου, μέχρι την Παρασκευή 30 Μαΐου 2025, ώρα 12:00 το μεσημέρι. Αιτήσεις που θα υποβληθούν σε έντυπη μορφή δεν θα γίνονται αποδεκτές.

Οι ηλεκτρονικές αιτήσεις πρέπει να περιλαμβάνουν τα ακόλουθα:

  1. Σύντομο βιογραφικό σημείωμα
  2. Πιστοποιημένο αντίγραφο πανεπιστημιακού πτυχίου ή επίσημη βεβαίωση ότι επίκειται η απόκτηση του πτυχίου (Σε περίπτωση εισδοχής στο πρόγραμμα, πιστοποιημένα φωτοαντίγραφα πτυχίων θα πρέπει να υποβληθούν το αργότερο μέχρι την αποδοχή της θέσης και πριν την εγγραφή στο πρόγραμμα).
  3. Πιστοποιητικά ή άλλα αποδεικτικά στοιχεία πολύ καλής γνώσης της αγγλικής γλώσσας και τυχόν γνώσης άλλων γλωσσών.
  4. Αναλυτική βαθμολογία όλων των προηγούμενων προγραμμάτων σπουδών (σε προπτυχιακό και σε μεταπτυχιακό επίπεδο αν εφαρμόζεται).
  5. Σύντομη έκθεση (μέχρι δύο σελίδες, στα ελληνικά ή στα αγγλικά) των ερευνητικών στόχων και ενδιαφερόντων του/της υποψήφιου/ας.
  6. Τα ονόματα και τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις δύο (2) ακαδημαϊκών Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων. Ωστόσο, δύναται η μια συστατική επιστολή να προέρχεται από εργοδότη/τρια ή προϊστάμενο/η με προσωπική αντίληψη της εργασίας και προσωπικότητας του/ της υποψηφίου/ας. Τα πρόσωπα που θα κληθούν να στείλουν συστατικές επιστολές θα λάβουν σχετικό ηλεκτρονικό μήνυμα να υποβάλουν τις επιστολές μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος του Πανεπιστημίου. Το Τμήμα μπορεί να ζητήσει επιπρόσθετες εμπιστευτικές πληροφορίες.

Η τελική απόφαση για την εισαγωγή στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα λαμβάνεται από την Επιτροπή Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος. Είναι δυνατό να κληθούν σε συνέντευξη ή/και σε γραπτή εξέταση υποψήφιοι/ες που πληρούν όλα τα κριτήρια εισαγωγής.

Υποτροφίες
Το Τμήμα Νομικής παρέχει μια υποτροφία εις μνήμη Αλέκου Μαρκίδη. Σχετική ανακοίνωση θα αναρτηθεί στην Ιστοσελίδα του Τμήματος Νομικής.

Συντονίστρια Προγράμματος
Επίκουρη Καθηγήτρια Αλίνα Τρυφωνίδου tryfonidou.alina@ucy.ac.cy
Στοιχεία ατόμου/ ατόμων για πληροφορίες για το πρόγραμμα
Γραμματεία του Τμήματος: καθημερινά, Δευτέρα μέχρι και Παρασκευή από τις 8.00 π.μ. - 2.00 μ.μ. στο τηλ. 22892920, 22892979.


ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Το Πανεπιστήμιο Κύπρου ανακοινώνει την προκήρυξη των θέσεων για τα μεταπτυχιακά προγράμματα Μάστερ και Διδακτορικού επιπέδου για το Χειμερινό Εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2025-2026 με εισδοχή τον Σεπτέμβριο 2025.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται MONON ηλεκτρονικά μέσω του συστήματος του Πανεπιστημίου Κύπρου μέχρι τις 30 Μαΐου 2025 και ώρα 12 το μεσημέρι. Αιτήσεις που θα υποβληθούν σε έντυπη μορφή δεν θα γίνονται αποδεκτές.

Για περισσότερες πληροφορίες για τα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών παρακαλούμε επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Σχολής Μεταπτυχιακών Σπουδών.

Πληροφορίες δίδονται από τις Γραμματείες των Τμημάτων καθημερινά, Δευτέρα μέχρι και Παρασκευή από τις 8.00 π.μ. - 2.00 μ.μ.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΑΙΤΗΣΗΣ

Με τη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής αίτησης θα πρέπει να υποβληθούν:

  1. Βιογραφικό σημείωμα (Curriculum Vitae).
  2. Αναγνωρισμένα Πανεπιστημιακά πτυχία (μεταπτυχιακού και πτυχιακού επιπέδου) ή Βεβαίωση Αποφοίτησης. (Ο/Η υποψήφιος/α που θα του/της προσφερθεί θέση σε πρόγραμμα σπουδών, θα κληθεί να προσκομίσει πιστοποιημένα αντίγραφα πτυχίων το αργότερο μέχρι την ημερομηνία αποδοχής της θέσης).
  3. Αναλυτική βαθμολογία για όλα τα προγράμματα σπουδών.
  4. Σύντομo Σημείωμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος (1-2 σελίδων) που να περιλαμβάνει ερευνητικούς στόχους και προοπτική ακαδημαϊκής εξέλιξης.
  5. Τα ονόματα και τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις δύο (2) τουλάχιστον Καθηγητών/τριών Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων από τους/τις οποίους/ες θα ζητήσετε συστατικές επιστολές. Στην αίτησή σας θα σημειώσετε μόνο τα ονόματα και τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις των αξιολογητών/τριών. Οι αξιολογητές/τριες θα υποβάλουν τις συστατικές επιστολές ηλεκτρονικά στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, μέσω του συστήματος υποβολής αιτήσεων. Σημειώνεται ότι το Τμήμα μπορεί να ζητήσει επιπρόσθετες εμπιστευτικές πληροφορίες. (Λόγω του ότι σε ορισμένα προγράμματα σπουδών ζητείται να υποβληθούν τρεις (3) συστατικές επιστολές, παρακαλείστε, προτού υποβάλετε την αίτησή σας, να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Τμήματος στο οποίο ενδιαφέρεστε να υποβάλετε αίτηση, για να βεβαιωθείτε για τον αριθμό των συστατικών επιστολών).
  6. Πιστοποιητικό γνώσης της αγγλικής γλώσσας (σε περίπτωση που ενδιαφέρεστε για φοίτηση σε αγγλόφωνο μεταπτυχιακό πρόγραμμα ή σε πρόγραμμα που απαιτείται γνώση της αγγλικής γλώσσας):
    • Σύμφωνα με το Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης (ΔΙΠΑΕ), για εισαγωγή σε αγγλόφωνο πρόγραμμα σπουδών μεταπτυχιακού επιπέδου, η πιστοποιημένη γνώση της αγγλικής γλώσσας είναι απαραίτητη προϋπόθεση.
    • Για τα προγράμματα μεταπτυχιακού επιπέδου απαιτείται «Πολύ Καλή Γνώση» της Αγγλικής σε επίπεδο Β2- C1 του Κοινού Ευρωπαϊκού Πλαισίου Αναφοράς του Συμβουλίου της Ευρώπης.
    • Τα επίπεδα γνώσης της γλώσσας του Κοινού Ευρωπαϊκού Πλαισίου Αναφοράς του Συμβουλίου της Ευρώπης αντιστοιχούν στα πιο κάτω συγκεκριμένα πλαίσια αναφοράς σε διεθνείς εξετάσεις, σύμφωνα με τις επίσημες σελίδες των οργανισμών που προσφέρουν τις εξετάσεις αυτές. Ενδεικτικά μια βαθμολογία 5.5-6.5 ανταποκρίνεται σε γνώσεις επιπέδου Β2 (Lower), ενώ η βαθμολογία 8.5-9 είναι επιπέδου C2 (Proficiency). 
    • Επειδή ορισμένες βαθμολογίες παραμένουν έγκυρες μόνο για δύο χρόνια εάν προτίθεστε να υποβάλετε αίτηση χρησιμοποιώντας ένα πιστοποιητικό που αποκτήθηκε πριν από δύο χρόνια, θα χρειαστεί να επαναλάβετε την εξέταση.
    • Οι ενδιαφερόμενοι/ες υποψήφιοι/ες που προέρχονται από τρίτες χώρες του εξωτερικού μπορούν επίσης να εξεταστούν στην εξέταση Password Test (Password Skills Test Plus), εξασφαλίζοντας γενικό βαθμό τουλάχιστον 5.5, προκειμένου να τους παραχωρηθεί άδεια εισόδου στην Κυπριακή Δημοκρατία (απόφαση 91.387/2021 του Υπουργικού Συμβουλίου της Κυπριακής Δημοκρατίας, η οποία τίθεται σε ισχύ από την 01.12.2022).
  7. Άλλες βεβαιώσεις και πιστοποιητικά που θα βοηθήσουν την επιτροπή αξιολόγησης στην αξιολόγηση της αίτησής σας, όπως βεβαιώσεις εργοδότησης κλπ.

Επιβεβαίωση της Υποβολής της Αίτησης

Είναι απαραίτητο να βεβαιωθείτε ότι η ηλεκτρονική αίτησή σας έχει υποβληθεί με επιτυχία. Αμέσως μετά την υποβολή της αίτησης σας, θα λάβετε αυτόματη επιβεβαίωση από το σύστημα για την επιτυχή υποβολή της αίτησής σας. Για οποιαδήποτε επιπρόσθετη πληροφορία ή διευκρίνιση, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με τη Σχολή Μεταπτυχιακών Σπουδών.

ΔΙΔΑΚΤΡΑ

  • €5.125 για κάθε Συμβατικό πρόγραμμα Μάστερ

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ

Το Πανεπιστήμιο Κύπρου παρέχει υποτροφίες σε φοιτητές/τριες Μάστερ και Διδακτορικού. Οι υποτροφίες αξιολογούνται με βάση την ακαδημαϊκή επίδοση και την κοινωνική-οικονομική κατάσταση τoυ/της φοιτητή/τριας. Περισσότερες πληροφορίες (βλ. εδώ, σελ. 6).

Δείτε την αναλυτική Προκήρυξη εδώ.

 


Έχετε να μας προτείνετε κάποια διόρθωση; Επικοινωνήστε μαζί μας στο info eduguide.gr


Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο