Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Online εκδήλωση για τις Μεταδιδακτορικές Υποτροφίες στο πρόγραμμα Marie Skłodowska-Curie Actions

Online εκδήλωση για τις Μεταδιδακτορικές Υποτροφίες στο πρόγραμμα Marie Skłodowska-Curie Actions

Πρόσκληση ερευνητών στην ενημερωτική, διαδικτυακή εκδήλωση “Marie Sklodowska Curie Actions: PostDoctoral Fellowships

Το Γραφείο Διασύνδεσης ΑΠΘ σε συνεργασία με το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (ΙδΕΚ) της Κύπρου και τα EURAXESS Service Centers Θεσσαλονίκης και Κύπρου, μαζί και με το Γραφείο Υποβολής Προτάσεων της ΜΟΔΥ ΕΛΚΕ ΑΠΘ σας προσκαλούν στη διαδικτυακή εκδήλωση που διοργανώνουν την Πέμπτη 1 Ιουνίου 2023ώρα 12:00-14:00 με θέμα: «Marie Skłodowska-Curie Actions: Μεταδιδακτορικές Υποτροφίες 2023».

Η εκδήλωση απευθύνεται σε ερευνητές όλων των βαθμίδων, από όλα τα επιστημονικά πεδία που ενδιαφέρονται να υποβάλουν αιτήσεις στην πρόσκληση υποβολής προτάσεων MSCA, με προθεσμία τις 13 Σεπτεμβρίου 2023.

Πέμπτη 1 Ιουνίου 2023, Ώρα 12:00 – 14:00, διαδικτυακά

Join Zoom Meeting εδώ

Meeting ID: 992 2622 0724

Passcode: 138277

Δηλώστε συμμετοχή εδώ!

Δράσεις Marie Skłodowska-Curie (MSCA)

Η συγκεκριμένη ιδιαίτερα ανταγωνιστική δράση απευθύνεται σε ερευνητές και ερευνήτριες κάθε εθνικότητας και ηλικίας, κατόχους διδακτορικού τίτλου με εμπειρία έως 8 έτη μετά την απόκτηση του, με προϋπόθεση να πληρούν τον κανόνα κινητικότητας σύμφωνα με τον οποίο δεν πρέπει να διαμένουν ή να διεξάγουν την κύρια δραστηριότητα στη χώρα μετακίνησης για περισσότερους από 12μήνες τα τελευταία 3 χρόνια πριν την καταληκτική ημερομηνία της πρόσκλησης. Στόχος της είναι να ενισχύσει τις δημιουργικές και καινοτόμες προοπτικές των ερευνητών που κατέχουν ήδη διδακτορικό τίτλο και επιθυμούν να αποκτήσουν νέες δεξιότητες, μέσω προηγμένης κατάρτισης και διεθνούς, διεπιστημονικής και διατομεακής κινητικότητας. Οι μεταδιδακτορικές υποτροφίες MSCA είναι ανοικτές σε εξαιρετικούς ερευνητές οποιασδήποτε εθνικότητας, συμπεριλαμβανομένων ερευνητών που επιθυμούν να επανενταχθούν στην Ευρώπη, ερευνητών που είχαν εκτοπιστεί λόγω συγκρούσεων, καθώς και ικανών ερευνητών που στοχεύουν σε επανεκκίνηση της ερευνητικής τους σταδιοδρομίας. Το πρόγραμμα ενθαρρύνει ιδιαίτερα τη συμμετοχή και του μη ακαδημαϊκού τομέα. Η διάρκεια των υποτροφιών είναι έως 2 χρόνια για τοποθέτηση εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και συνεργαζόμενων χωρών (European Fellowships) και έως 3 χρόνια για τις Global Fellowships με αρχική τοποθέτηση σε Τρίτη Χώρα.

Η εκδήλωση απευθύνεται σε ερευνητές όλων των βαθμίδων, από όλα τα επιστημονικά πεδία που ενδιαφέρονται να υποβάλουν αιτήσεις στην πρόσκληση υποβολής προτάσεων MSCA, έως τις 13 Σεπτεμβρίου 2023.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τον Δρα Άγγελο Ντάντο, Εθνικό Σημείο Επαφής της Κύπρου για τις δράσεις MSCA, σχετικά με την προκήρυξη της νέας πρόσκλησης της Δράσης Μεταδιδακτορικές Υποτροφίες MSCA (MSCA Postdoctoral Fellowships.)

Δράσεις Marie Skłodowska-Curie

To Πρόγραμμα «Ορίζοντας Ευρώπη» είναι το νέο Πρόγραμμα Πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης (E.E.) για την υποστήριξη της έρευνας και της καινοτομίας, το οποίο έχει διαδεχθεί το Πρόγραμμα «Ορίζοντας 2020». Ο «Ορίζοντας Ευρώπη», με προϋπολογισμό που ξεπερνά τα 95 δισεκατομμύρια Ευρώ, ανακοινώθηκε επίσημα στις 2 Φεβρουαρίου 2021 και θα ολοκληρωθεί το 2027, έχοντας ως βασικό στόχο την μεγιστοποίηση του επιστημονικού, οικονομικού και κοινωνικού αντίκτυπου των ευρωπαϊκών επενδύσεων στην έρευνα και την καινοτομία.

Ο Πυλώνας Ι «Επιστήμη Αριστείας» του Προγράμματος «Ορίζοντας Ευρώπη» 2021-2027, έχει ως βασικό στόχο την ενίσχυση και επέκταση της αριστείας της επιστημονικής βάσης της Ε.Ε. Σημαντικό μέρος του Πυλώνα Ι αποτελούν οι Δράσεις Marie Skłodowska-Curie (MSCA), που έχουν ως στόχο την προσέλκυση περισσότερων νέων στην ενασχόληση με την έρευνα, την προώθηση της Ε.Ε. ως ελκυστικού προορισμού για  κορυφαία ταλέντα από όλο τον κόσμο, και τη διατήρηση και επανένταξη του ανθρώπινου δυναμικού της Ε.Ε. σε ερευνήτριες και ερευνητές. Από τo ξεκίνημα τους το 1996 μέχρι σήμερα, οι Δράσεις MSCA έχουν καταστεί το πρόγραμμα αναφοράς της Ε.Ε. για τη διδακτορική εκπαίδευση και τη μεταδιδακτορική κατάρτιση. Την περίοδο 2014-2020, στο πλαίσιο του προγράμματος «Ορίζοντας 2020», έχουν υποστηρίξει πάνω από 65000 ερευνητές στην Ευρώπη και παγκοσμίως, και έχουν χρηματοδοτήσει πάνω από 1000 κορυφαία διεθνή διδακτορικά δίκτυα.

Οι Δράσεις MSCA επιδιώκουν να συνεισφέρουν στην ανάγκη της Ευρώπης για μια ισχυρή, ανθεκτική, ευέλικτη και δημιουργική βάση ανθρώπινου δυναμικού, που θα διαθέτει τον κατάλληλο συνδυασμό δεξιοτήτων και που θα είναι ικανή να ανταποκρίνεται στις μελλοντικές ανάγκες της αγοράς εργασίας και να καινοτομεί μέσω της προώθησης της διεθνούς, διατομεακής και διεπιστημονικής κινητικότητας. Η υγειονομική κρίση COVID-19 υπογράμμισε εκ νέου τον καθοριστικό ρόλο του ανθρώπινου κεφαλαίου της Ε.Ε., το οποίο καλείται, μέσα από υψηλή ειδίκευση και διεπιστημονικές ικανότητες, να αντιμετωπίζει τις επερχόμενες προκλήσεις και να επικοινωνεί έγκυρα επιστημονικά στοιχεία στους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής, αλλά και στο ευρύτερο κοινό. Στόχος των προγραμμάτων MSCA είναι να συμβάλουν δραστικά στην επιστημονική αριστεία και να ενισχύσουν τις θέσεις εργασίας, την ανάπτυξη και τις επενδύσεις, εξοπλίζοντας τους ερευνητές με νέες γνώσεις και δεξιότητες και εντείνοντας τη συμμετοχή τους σε διεθνείς και διατομεακές συνεργασίες.

Περισσότερες πληροφορες εδώ!

Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο