Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Heriot-Watt University- ΑΕΙ Πειραιά Τ.Τ.: Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στην Ενέργεια (MSc in Energy Systems)

Heriot-Watt University- ΑΕΙ Πειραιά Τ.Τ.:  Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στην Ενέργεια (MSc in Energy Systems)

Η Ενέργεια αποτελεί κλάδο με ραγδαία τεχνολογική και επιστημονική-ερευνητική ανάπτυξη, και προσφέρει αξιόλογες προοπτικές απασχόλησης τόσο στην εγχώρια όσο και τη διεθνή αγορά.  Για όσους ενδιαφέρονται να εμβαθύνουν τις γνώσεις τους στο δυναμικό τομέα της ενέργειας, αποκτώντας παράλληλα ενα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην αγορά εργασίας, το Πανεπιστήμιο Heriot-Watt της Μεγάλης Βρετανίας σε συνεργασία με το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Πειραιά Τεχνολογικού Τομέα (ΑΕΙ Πειραιά ΤΤ- πρώην ΤΕΙ Πειραιά), σε συνέχεια της δεκαετούς επιτυχημένης συνεργασίας τους, υλοποιούν το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «MSc in Energy Systems». Το μεταπτυχιακό είναι ένα από τα ελάχιστα μεταπτυχιακά προγράμματα της χώρας στην Ενέργεια και ίσως το μοναδικό που αναφέρεται και εξειδικεύεται σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

Καθηγητής
κ. Ι. Κ. Καλδέλλης

Για το μεταπτυχιακό παραχώρησε συνέντευξη στο eduguide, o Eπιστημονικός Υπεύθυνος του MSc in Energy Systems, Καθηγητής Ι.Κ. Καλδέλλης, επιστήμονας με υπερτριακονταετή εμπειρία σε θέματα Ενέργειας, εκδότης του διεθνούς Περιοδικού Renewable Energy Journal και μέλος της Εθνικής Επιτροπής αξιολόγησης των Ενεργειακών Επιθεωρητών.

 

Για ποιον λόγο να ακολουθήσει κανείς μεταπτυχιακές σπουδές στην Ενέργεια επιλέγοντας το "Msc in Energy Systems";

Το Πρόγραμμα προσφέρεται από το καταξιωμένο -με άριστη εξωτερική αξιολόγηση- Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του ΤΕΙ Πειραιά σε συνεργασία με το Heriot-Watt University (School of Engineering & Physical Sciences), ένα από τα πιο ιστορικά και αναγνωρισμένα Πανεπιστήμια της Μεγάλης Βρετανίας (13η θέση στον βαθμολογικό πίνακα της Guardian ανάμεσα σε 116 Πανεπιστήμια της χώρας). Το Πρόγραμμα προσφέρει ολοκληρωμένη Θεωρητική και Εργαστηριακή Εκπαίδευση στα πλέον επίκαιρα θέματα της Ενέργειας (π.χ. Εφαρμογές ΑΠΕ, Εξοικονόμηση Ενέργειας στα Κτίρια, κ.λπ.). Το Νέο Πρόγραμμα Σπουδών, που παρέχεται, περιλαμβάνει επικαιροποιημένα σύγχρονα μαθήματα και ΔΥΟ ιδιαίτερα ανταγωνιστικές κατευθύνσεις: Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και Σχεδιασμός Ενεργειακών Συστημάτων.

 

Πού έχει διακριθεί το εργαστήριό σας και πως προχωρά στον τομέα της έρευνας;

1ος ηλιακός σταθμός φόρτισης αυτοκινήτων 

Το εκπαιδευτικό προσωπικό του Προγράμματος συγκροτείται από έμπειρους και καταξιωμένους επιστήμονες ειδικευμένους στον Τομέα της Ενέργειας. Παράλληλα το προσωπικό του Προγράμματος, ανάμεσα σε πολλά έργα (www.sealab.gr) έχει κατασκευάσει το πρώτο στην Ελλάδα CARPORT, σύστημα φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων με χρήση Φωτοβολταϊκών και μικρής Ανεμογεννήτριας. 

Επιπλέον έχει εγκαταστήσει και λειτουργεί πειραματικά μονάδα Αφαλάτωσης με χρήση ΑΠΕ στα πλαίσια του Προγράμματος Αριστεία-ΙΙ. Ταυτόχρονα στα πλαίσια του Προγράμματος Αρχιμήδης-ΙΙΙ προχωρά στη μελέτη μονάδας παραγωγής υδρογόνου από ΑΠΕ, ενώ πρόσφατα στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Horizon 2020 ηγείται επιστημονικής ομάδας 15 φορέων στο χρηματοδοτούμενο Πρόγραμμα «TILOS»  

TILOS PROJECT- HORIZON 2020

 για την ενεργειακή ανεξαρτητοποίηση του νησιού της Τήλου, εξασφαλίζοντας σχετική χρηματοδότηση 11 εκατ. ευρώ. Τέλος, το Πρόγραμμα έχει οδηγήσει -μέσω των Διπλωματικών Εργασιών των διακριθέντων φοιτητών του- σε δημοσίευση μεγάλου αριθμού επιστημονικών-ερευνητικών εργασιών σε διεθνή περιοδικά και συνέδρια.

 

Ποιους φοιτητές προσελκύει το μεταπτυχιακό;

Το Πρόγραμμα προσελκύει τους πλέον ικανούς αποφοίτους Πανεπιστημίων, Πολυτεχνικών Σχολών και Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, θετικής ή τεχνολογικής κατεύθυνσης, αποτέλεσμα δε της ποιότητας των Μεταπτυχιακών μας φοιτητών είναι η δημοσίευση περισσότερων από 50 επιστημονικών εργασιών σε διεθνή περιοδικά και συνέδρια καθώς και η άμεση επαγγελματική τους αποκατάσταση.

 

Τι διευκολύνσεις-υποτροφίες προσφέρετε στους φοιτητές σας;

Οι άριστες επιδόσεις των φοιτητών μας επιβραβεύονται με διακρίσεις και υποτροφίες. Συγκεκριμένα, θα χορηγηθεί ερευνητική υποτροφία στο 50% των φοιτητών του Προγράμματος (αφορά απαλλαγή από τα δίδακτρα του 2ου έτους) που θα συγκεντρώσουν την υψηλότερη βαθμολογία κατά το πρώτο έτος των σπουδών τους. Επιπλέον, οι φοιτητές του Προγράμματος βρίσκονται σε άμεση επικοινωνία με το προσωπικό των Εργαστηρίων Ενέργειας και Περιβάλλοντος του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών, αντλώντας επιπλέον γνώσεις και συμμετέχοντας στον μεγάλο αριθμό Ευρωπαϊκών και Εθνικών ερευνητικών προγραμμάτων που εκπονούνται. Η αξιοποίηση της δεκαετούς εμπειρίας μας στη λειτουργία του Προγράμματος αναβαθμίζει συνεχώς την ποιότητα των παρεχόμενων σπουδών και δημιουργεί πέραν των επαγγελματικών και ακαδημαϊκές προοπτικές για τους αποφοίτους μας, όπως η δυνατότητα συνέχισης των σπουδών τους σε επίπεδο διδακτορικού.

 

Ποιες είναι οι επαγγελματικές προοπτικές των αποφοίτων του προγράμματος;

Graduation 2016

Κατά την υπερδεκαετή λειτουργία του (2006 έως σήμερα), το Πρόγραμμα έχει αναπτύξει ένα ισχυρό δίκτυο επικοινωνίας που πλέον αριθμεί περισσότερους από 300 αποφοίτους και ενεργούς φοιτητές, οι οποίοι απασχολούνται επαγγελματικά στον Τομέα της Ενέργειας, τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς. Δείτε σχόλια αποφοίτων εδώ.

 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη Γραμματεία του MSc in Energy Systems.

Τηλεφωνική επικοινωνία: 210-5381020, Τηλ/Φαξ: 210-5381493, Φαξ:
210-5381468

(Δευτέρα - Παρασκευή ώρες 09:00-16:00 και Σάββατο 9:00-14:00), e-mail: msc_energy@sealab.gr,

sealab@gdias.teipir.gr

Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο