ΚΜΟΠ: 5+1 προγράμματα για την ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών
24 Ιανουαρίου- Παγκόσμια Ημέρα Εκπαίδευσης
Στο ΚΜΟΠ στηρίζουν έμπρακτα τους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, σχεδιάζοντας και υλοποιώντας προγράμματα και επιμορφωτικά σεμινάρια, ώστε να ανταποκρίνονται αποτελεσματικά σε έναν κόσμο που μετασχηματίζεται ραγδαία.
Μέχρι σήμερα, έχουν δημιουργήσει περισσότερα από 100 εκπαιδευτικά προγράμματα, ενημερώνοντας και ενδυναμώνοντας περισσότερα από 80.000 άτομα και συμβάλλοντας στην προσωπική και επαγγελματική τους εξέλιξη.
Στο πλαίσιο αυτό, παρουσιάζουν 6 προγράμματα και δράσεις που απευθύνονται σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων και καλύπτουν κρίσιμα θέματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν στην καθημερινότητά τους.
Στόχος τους είναι να ενισχύσουν τις γνώσεις και τις δεξιότητές των εκπαιδευτικών ώστε μέσω του εκπαιδευτικού τους έργου να συμβάλλουν ενεργά στη διαμόρφωση μιας πιο ανθεκτικής και ευημερούσας κοινωνίας.
Διαχείριση Σχολικού Εκφοβισμού: Αποτελεσματικές Δεξιότητες Για Εκπαιδευτικούς
Ένα χρήσιμο ασύγχρονο μάθημα, διάρκειας τριών ωρών, για εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων που επιθυμούν να βελτιώσουν τις γνώσεις τους σχετικά με τα αίτια, την εκδήλωση και τις επιπτώσεις του εκφοβισμού, καθώς και να εξασκηθούν σε παγκόσμια τεκμηριωμένες μεθόδους που εστιάζουν στην πρόληψη και την αντιμετώπιση του εκφοβισμού στη σχολική κοινότητα.
Παρακολουθήστε το πρόγραμμα εδώ.
#ΣέβομαιΤαΌρια: Καλλιεργώντας την έννοια της συναίνεσης από τη σχολική ηλικία
Πρόκειται για ένα ασύγχρονο πρόγραμμα συνεχούς επαγγελματικής ανάπτυξης (CPD) διάρκειας 30 ωρών για καθηγητές/τριες δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Στόχος του είναι να αναπτύξει τις γνώσεις και τις δεξιότητες των εκπαιδευτικών σχετικά με τη σημασία της συναίνεσης και να τους προσφέρει τα κατάλληλα εργαλεία για να συζητούν με τους μαθητές και τις μαθήτριές τους σχετικά με τον σεβασμό στα προσωπικά όρια.
Οι ενότητες περιλαμβάνουν:
- Εισαγωγή στη συναίνεση για μαθητές/τριες
- Αυτό-φροντίδα για εκπαιδευτικούς
- Δεοντολογικά και νομικά ζητήματα που σχετίζονται με τη συναίνεση
- Πολιτιστικά πρότυπα και Συναίνεση
- Επικοινωνία της Συναίνεσης
- Τεχνικές Δραματουργίας & Αφήγησης
Με την ολοκλήρωση του προγράμματος, τα συμμετέχοντα άτομα θα μπορούν να διαμορφώσουν ένα εκπαιδευτικό περιβάλλον που προάγει την ασφάλεια, τον σεβασμό και την ενσυναίσθηση, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη υγιών και ισότιμων σχέσεων μεταξύ των μαθητών και των μαθητριών.
Παρακολουθήστε το πρόγραμμα εδώ.
Η βιωσιμότητα σε «τάξη»
Ένα ασύγχρονο εκπαιδευτικό πρόγραμμα το οποίο παρέχει στους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων τα εργαλεία και τις στρατηγικές για να ενσωματώσουν τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης και της πράσινης μετάβασης στην καθημερινή εκπαιδευτική διαδικασία.
Μέσα από παρουσιάσεις, βίντεο, γλωσσάρια και διαδραστικά quiz, οι εκπαιδευτικοί θα ενισχύσουν τις γνώσεις τους, ώστε να:
- Ορίζουν τα βασικά στοιχεία της Εκπαίδευσης για την Βιώσιμη Ανάπτυξη (ΕΒΑ)
- Αναγνωρίζουν βασικές διδακτικές προσεγγίσεις για την ΕΒΑ, όπως η διεπιστημονική συνεργατική μάθηση, η μετασχηματιστική μάθηση και η μάθηση βασισμένη στο πρόβλημα
- Αναπτύσσουν στρατηγικές για την ενσωμάτωση των αρχών της ΕΒΑ στις σχολικές διαδικασίες και την κοινότητα.
- Εξηγούν πώς η κλιματική αλλαγή επηρεάζει τα οικοσυστήματα και τις κοινότητες, συνδέοντας την εκπαίδευση με τις προκλήσεις της βιώσιμης ανάπτυξης.
Παρακολουθήστε το πρόγραμμα εδώ.
Ενισχύω τις σχολικές επιδόσεις και την ευημερία των μαθητών-τριών μου
Πρόκειται για έναν οδηγό καλών πρακτικών που προσφέρει πρακτικές λύσεις και στρατηγικές σε εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για τη δημιουργία ενός συμπεριληπτικού μαθησιακού περιβάλλοντος, όπου όλα τα παιδιά μπορούν να ευδοκιμήσουν ανεξάρτητα από το υπόβαθρό τους.
Βασισμένος σε 20 μελέτες περίπτωσης από 9 ευρωπαϊκές χώρες, ο οδηγός παρουσιάζει επιτυχημένες πρακτικές που έχουν εφαρμοστεί σε σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, υποστηρίζοντας μαθητές/τριες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες, αποτρέποντας παράλληλα την πρόωρη εγκατάλειψη του σχολείου.
Συγκεκριμένα, προσφέρει δοκιμασμένα εργαλεία και ιδέες, ταξινομημένα σε πέντε βασικούς τομείς:
- Παιδαγωγικές προσεγγίσεις για την ευημερία των μαθητών-τριών
- Αλληλεπίδραση εκπαιδευτικών και μαθητών/τριών
- Ενθάρρυνση της συνεργασίας μεταξύ συνομηλίκων
- Συνεργασία Σχολείου - Οικογένειας - Κοινότητας
- Ευημερία και υποστήριξη μαθητών/τριών
108 σενάρια για την πιο συμπεριληπτική διδασκαλία της Πληροφορικής
Ένας ειδικά σχεδιασμένος οδηγός για διδάσκοντες/ουσες πληροφορικής που θέλουν να δημιουργήσουν μαθήματα βασισμένα σε πραγματικά προβλήματα και καταστάσεις από την καθημερινότητα. Επικεντρώνεται στην ενίσχυση της συμπερίληψης ως προς το φύλο και στη βελτίωση των τεχνολογικών δεξιοτήτων όλων των μαθητών και μαθητριών.
Περιλαμβάνει 108 σενάρια διδασκαλίας, καθώς και συμβουλές και εργαλεία αυτοαξιολόγησης, τα οποία μπορούν να αξιοποιήσουν οι εκπαιδευτικοί για να κάνουν τα μαθήματα πιο ενδιαφέροντα και προσαρμοσμένα στις ανάγκες των μαθητών-τριών στην τάξη.
Σεμινάριο για εκπαιδευτικούς: Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Εμπορίας Ανθρώπων | Περιορισμένος αριθμός (15 θέσεις)
Το ΚΜΟΠ, σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΕΚΚΑ) προσκαλούν εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν στη δια ζώσης εκπαίδευση για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της εμπορίας ανθρώπων, που θα πραγματοποιηθεί τo Σάββατο, 1η Φεβρουαρίου 2025, 09.00-17.00, στο 1ο ΓΕΛ Γλυκών Νερών.
Τα συμμετέχοντα άτομα θα επιμορφωθούν στις ακόλουθες θεματικές:
- Εμπορία Ανθρώπων: Ανάλυση του ορισμού και των διαφορετικών μορφών του φαινομένου.
- Μορφές ευαλωτότητας: Ανάλυση των μορφών ευαλωτότητας που ενδέχεται να οδηγήσουν σε θυματοποίηση.
- Εντοπισμός πιθανών θυμάτων: Βασικές αρχές και πρακτικές συμβουλές για αποτελεσματική επικοινωνία με τα θύματα.
- Διαδικασίες αναφοράς: Διαμόρφωση Πρότυπων Διαδικασιών αναφοράς για εκπαιδευτικούς.
Δηλώστε συμμετοχή εδώ. Μετά την εγγραφή σας θα σας σταλεί η ατζέντα της εκπαίδευσης.
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας
Ενδυναμώνουμε άτομα και κοινότητες από το 1977.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στο communication@kmop.org ή στο 210-3637547.