Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Μοριοδοτούμενο Επιμορφωτικό Πρόγραμμα “Παιδαγωγική της απώλειας και του θανάτου” από το Πανεπιστήμιο Κρήτης

Μοριοδοτούμενο Επιμορφωτικό Πρόγραμμα “Παιδαγωγική της απώλειας και του θανάτου” από το Πανεπιστήμιο Κρήτης

Το Μοριοδοτούμενο Μουσειοπαιδαγωγικό Πρόγραμμα "Παιδαγωγική της Απώλειας και του Θανάτου" απευθύνεται σε ανθρώπους που καλούνται να διαχειριστούν με παιδαγωγικό τρόπο την αρρώστια, την απώλεια και τον θάνατο σε χώρους εργασίας τους. Επίσης, δίνει τη δυνατότητα σε αδιόριστους εκπαιδευτικούς να αποκτήσουν επιπλέον δεξιότητες στα θέματα αυτά, και σε επαγγελματίες που ασχολούνται με την αρρώστια, την απώλεια και το θάνατο, ώστε  να διευρύνουν τις γνώσεις και τις ικανότητές τους και να είναι χρήσιμοι και αποτελεσματικοί στο χώρο εργασίας τους (π.χ. νοσηλευτές, άνθρωποι  που εργάζονται σε δήμους ή περιφέρειες, σε δομές και ιδρύματα, όπως ορφανοτροφεία, γηροκομεία, σε χώρους απεξάρτησης και σε γραφεία τελετών, κ.λπ.). 

Σκοπός του Προγράμματος είναι να προάγει τη θετική συναισθηματική ανάπτυξη και την ικανότητα αντιμετώπισης δύσκολων/οδυνηρών πλευρών της ανθρώπινης ζωής τόσο σε ατομικό, όσο και σε κοινωνικό επίπεδο μέσα από βιωματικές εκπαιδευτικές/ μουσειοπαιδαγωγικές δραστηριότητες. 

Ειδικότερα, επιδιώκεται στο πλαίσιο του συγκεκριμένου προγράμματος:

  • Η «άρση» του ταμπού του θανάτου και η συνειδητοποίηση της θνητότητας με τρόπο που να αποδίδεται περαιτέρω νόημα και αξία στη ζωή
  • Η διασύνδεση της απώλειας ή του θανάτου με τη συνέχιση της σχέσης με αυτόν/αυτήν/αυτό που έφυγε, χάθηκε ή πέθανε
  • Η διαχείριση του πένθους στο πλαίσιο των διαπροσωπικών σχέσεων
  • Η υπεράσπιση της διαφορετικότητας στον τρόπο βίωσης της απώλειας και έκφρασης του πένθους
  • Η επίγνωση της απώλειας ως στοιχείου της καθημερινότητας και των μεταβάσεων στη ζωή μας 
  • Η διαχείριση του φόβου του θανάτου και η απόκτηση αυτοπεποίθησης στην επαφή μας με ανθρώπους που πρόκειται να πεθάνουν (ανθρωπομέριμνα)
  • Η ενσωμάτωση της έννοιας του θανάτου και της απώλειας στο Αναλυτικό Πρόγραμμα των μαθημάτων και δραστηριοτήτων στο σχολείο
  • Ο αναστοχασμός σε ηθικά και κοινωνικά ζητήματα, όπως η επιμήκυνση της ανθρώπινης ζωής, η δωρεά οργάνων, η ιδιοκτησία- ιδιωτικότητα του ανθρώπινου σώματός, κ.ά..
  • Η απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων από επαγγελματίες που διαχειρίζονται την αρρώστια, την απώλεια και το θάνατο στο εργασιακό τους περιβάλλον

Διάρκεια-Μοριοδότηση-ECVET

Υλοποίηση Προγράμματος εντός 7 μηνών και 300 ωρών.

Μοριοδότηση σε οποιεσδήποτε μελλοντικές προκηρύξεις προσλήψεων εκπαιδευτικών που απαιτούν την απόδειξη του αντίστοιχου γνωστικού αντικειμένου.

Μετά το πέρας του Επιμορφωτικού Προγράμματος χορηγείται:

  • Βεβαίωση παρακολούθησης Επιμόρφωσης από το Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ.του Πανεπιστημίου Κρήτης
  • Συνοδευτικό έντυπο europass με απόδοση των Ευρωπαϊκών Βαθμών ECVET

Αιτήσεις γίνονται δεκτές έως 22.10.2021.

Δείτε στιγμιότυπα από τον προηγούμενο κύκλο: εδώ

Πληροφορίες:

Email: kemeiede@edc.uoc.gr
Τηλ.: 28310 77587, 6979 775 251
Ιστοσελίδα

Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο