Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Νέο Erasmus Mundus Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στην Επιστήμη Υλικών Αρχαιολογικού Ενδιαφέροντος. Σπουδάστε στην Ελλάδα, Ιταλία, Πορτογαλία!

Νέο Erasmus Mundus Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στην Επιστήμη Υλικών Αρχαιολογικού Ενδιαφέροντος. Σπουδάστε στην Ελλάδα, Ιταλία, Πορτογαλία!

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (Τμήμα Χημείας), διοργανώνει από κοινού με το Πανεπιστήμιο της Έβορα στην Πορτογαλία και το Πανεπιστήμιο La Sapienza στη Ρώμη- Ιταλία, μεταπτυχιακό πρόγραμμα στην Επιστήμη των Υλικών Αρχαιολογικού Ενδιαφέροντος. ( Erasmus Mundus Master in Archeological Materials Science).

Διάρκεια:

Το πρόγραμμα διαρκεί 4 εξάμηνα και δίνει τη μοναδική ευκαιρία στους φοιτητές να σπουδάσουν σε τρεις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης: Ελλάδα, Ιταλία και Πορτογαλία. Το 1o εξάμηνο η φοίτηση γίνεται στο Πανεπιστήμιο της Έβορα- Πορτογαλία, το 2ο στο Αριστοτέλειο και το 3ο στο Πανεπιστήμιο Sapienza di Roma- Ιταλία. Στο 4ο εξάμηνο οι φοιτητές επιλέγουν σε ποιό από τα τρία παραπάνω Πανεπιστήμια θα πραγματοποιήσουν τη διπλωματική τους εργασία.

Σε ποιους απευθύνεται:

Το μεταπτυχιακό απευθύνεται σε απόφοιτους Θετικών Επιστημών (Χημείας, Φυσικής Γεωλογίας, Βιολογίας, Βιοχημείας), Ανθρωπιστικών Επιστημών (Ιστορίας και Αρχαιολογίας) και άλλων συναφών τμημάτων Πανεπιστημίων του εσωτερικού και αναγνωρισμένων ομοταγών Ιδρυμάτων του εξωτερικού, σε όσους ασχολούνται στο πεδίο της Διαχείρισης Πολιτιστικής Κληρονομιάς (Μουσειολόγους κτλ)  καθώς και σε αποφοίτους ΤΕΙ Συντήρησης Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης καθώς και άλλων Τμημάτων Τ.Ε.Ι. συναφούς γνωστικού αντικειμένου.

Σκοπός του προγράμματος:

Η μελέτη και διατήρηση υλικών πολιτιστικής κληρονομιάς είναι ένα πεδίο έρευνας που απαιτεί δεξιότητες τόσο από το πεδίο των Ανθρωπιστικών όσο και των Θετικών Επιστημών. Το μεταπτυχιακό προσφέρει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης για φοιτητές με διαφορετικό εκπαιδευτικό υπόβαθρο για να κατανοήσουν τις προηγμένες επιστημονικές μεθόδους που χρησιμοποιούνται στην έρευνα αρχαιολογικών υλικών και να δημιουργήσει εξειδικευμένους επαγγελματίες στο αναδυόμενο επιστημονικό πεδίο της Αρχαιομετρίας. Οι φοιτητές θα εκπαιδευθούν στον χαρακτηρισμό, τη διάγνωση φθοράς και τη διάσωση υλικών και αντικειμένων πολιτισμικού ενδιαφέροντος, καθώς και στον έλεγχο και τη βελτίωση ποικίλων υλικών και μεθόδων προστασίας τους. Οι απόφοιτοι του Προγράμματος θα είναι σε θέση να διερευνήσουν τη φύση, προέλευση, χρονολόγηση και κατασκευαστική τεχνολογία των υλικών και αντικειμένων, και περαιτέρω να κατανοήσουν την παθολογία τους και να σχεδιάσουν προστατευτικά υλικά και διεργασίες.

Δίδακτρα-Υποτροφίες:

Τα δίδακτρα ανέρχονται σε 6.000 ευρώ (2.000 ευρώ το εξάμηνο) για φοιτητές που δεν θα εξασφαλίσουν υποτροφία από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Για τους φοιτητές που θα εξασφαλίσουν υποτροφία τα δίδακτρα ανέρχονται σε 8.000 ευρώ το εξάμηνο. Η υποτροφία ανέρχεται στο ποσό των 10.000 ευρώ  (2.000 ευρώ ανά εξάμηνο για τα δίδακτρα και 2000 ευρώ συνολικά για έξοδα διαβίωσης).  Πολίτες από μεσογειακές χώρες μπορούν επίσης να διεκδικήσουν υποτροφία από το Mediterranean Office for Youth (http://mediterraneanofficeforyouth.com/)

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων:

Αιτήσεις υποβάλλονται on-line έως τις 31 Ιανουαρίου 2015. Αίτηση μπορούν να υποβάλουν και τελειόφοιτοι με την προϋπόθεση ότι θα έχουν ολοκληρώσει τις σπουδές τους ως τον Σεπτέμβριο του 2015.

Το eduguide έχει συγκεντρώσει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες (γενικές πληροφορίες, πρόγραμμα σπουδών, προκήρυξη) για το μεταπτυχιακό  εδώ

Eπίσης, από τον πίνακα της κεντρικής μας σελίδας http://www.eduguide.gr/ μπορείτε να δείτε όλα τα μεταπτυχιακά των Ελληνικών ΑΕΙ και ΤΕΙ!

Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο