Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας στη 32η Θέση Παγκοσμίως στην Ποιοτική Εκπαίδευση

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας στη 32η Θέση Παγκοσμίως στην Ποιοτική Εκπαίδευση

Κατατάσσεται στη θέση #1 στην Κύπρο και την Ελλάδα και ανάμεσα στα 15 κορυφαία πανεπιστήμια στην ΕΕ στον σημαντικό αυτό τομέα, σύμφωνα με το Times Higher Education Impact Rankings 2021

Η φετινή κατάταξη του Times Higher Education (THE) Impact Rankings 2021, η οποία δημοσιοποιήθηκε στις 22 Απριλίου 2021, κατατάσσει το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας στη θέση #32 παγκοσμίως στη σημαντικότατη κατηγορία της Ποιοτικής Εκπαίδευσης και ανάμεσα στα κορυφαία 401-600 πανεπιστήμια παγκοσμίως με σημαντική ευρύτερη κοινωνική και οικονομική συνεισφορά. Ως αποτέλεσμα της κατάταξης αυτής, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας βρίσκεται στη θέση #1 στην Κύπρο και στην Ελλάδα, και μεταξύ των 15 κορυφαίων πανεπιστημίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στον τομέα.

Η αξιολόγηση του Impact Rankings αποκτά όλο και περισσότερη βαρύτητα, καθώς είναι η μόνη που αποτιμά την επιτυχία των πανεπιστημίων σε παγκόσμιο επίπεδο, ως προς την επίτευξη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών (United Nations Sustainable Development Goals – SDGs). Η τρίτη έκδοση των Impact Rankings αποτελεί και την πιο διευρυμένη αφού συμμετείχαν στην αξιολόγηση περισσότερα από 1,200 πανεπιστήμια από 94 χώρες και περιοχές, με ισχυρή εκπροσώπηση από το Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ, την Ιαπωνία, την Αυστραλία και τη Ρωσική Ομοσπονδία.

«Οι Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών συνιστούν κεντρικούς πυλώνες των εκπαιδευτικών και ερευνητικών δραστηριοτήτων του Πανεπιστημίου Λευκωσίας», τόνισε ο Καθηγητής Δημήτρης Δρικάκης, Αντιπρόεδρος Διεθνών Συνεργασιών και Εκτελεστικός Διευθυντής Έρευνας και Καινοτομίας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας. «Η πρόσφατη κατάταξη του Πανεπιστημίου Λευκωσίας στη Διεθνή Αξιολόγηση αντικατοπτρίζει τη δέσμευσή μας στους συγκεκριμένους στόχους, ειδικά σε ότι αφορά στην εκπαίδευση», σημείωσε ο Καθηγητής Δρικάκης.

Συνεχίζοντας στο ίδιο πνεύμα, ο Ανώτερος Αντιπρύτανης, Καθηγητής Κωνσταντίνος Ν. Φελλάς, υπογράμμισε τις σημαντικότατες δράσεις που απορρέουν από τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών σε ποικίλους και ουσιαστικούς τομείς για την ανθρωπότητα και τον πλανήτη. «Είμαστε ενθουσιασμένοι που ανταποκρινόμαστε αποτελεσματικά σε αυτό το κάλεσμα για δράση σχετικά με τις πιο κρίσιμες κοινωνικές προκλήσεις και ευκαιρίες που αντιμετωπίζουμε όλοι από κοινού, ως μέρος μιας αναπτυσσόμενης κοινότητας πανεπιστημίων που συμμετέχει στις ενέργειες για θετική παγκόσμια αλλαγή», σχολίασε ο Καθηγητής Φελλάς.

Η συνεισφορά του Πανεπιστημίου Λευκωσίας ως φορέας θετικής αλλαγής αντικατοπτρίζεται στις πολύπλευρες δράσεις και πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει στο πλαίσιο της Πανεπιστημιακής Κοινωνικής Ευθύνης (University Social Responsibility – USR) του. Τέτοιες δράσεις περιλαμβάνουν προγράμματα παροχής υποτροφιών για πρόσφυγες και μετανάστες, σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες (UNHCR), ένα βραβευμένο Πρόγραμμα Καθοδήγησης Νέων από μη προνομιούχες οικογένειες, καθώς και τη συμμετοχή στο CSR Europe’s New Deal για βιώσιμη ανάπτυξη και ευημερία χωρίς αποκλεισμούς. Οι πρωτοβουλίες αυτές συνδέονται, αλλά και ενισχύουν τα σχετικά αποτελέσματα του Πανεπιστημίου στον Τομέα της Μείωσης των Ανισοτήτων (SDG10) και στον Τομέα των Αειφόρων Πόλεων και Κοινοτήτων (SDG11), τομέα που συμβαδίζει με την ανάπτυξη της σύγχρονης πανεπιστημιούπολης του Πανεπιστημίου Λευκωσίας (UNIC City).

Σχολιάζοντας την πρόσφατη αυτή κατάταξη, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, Καθηγητής Φίλιππος Πουγιούτας, υπογράμμισε την εντυπωσιακή θέση του Πανεπιστημίου ανάμεσα στα 40 κορυφαία πανεπιστήμια παγκοσμίως στον Τομέα της Ποιοτικής Εκπαίδευσης (SDG4). «Η άνοδος στην κατάταξη σε αυτό τον σημαντικότατο τομέα, από τη θέση #42 το 2020 στη θέση #32 το 2021, επιβεβαιώνει τη δέσμευση και τις προσπάθειές μας για προσφορά συμπεριληπτικής ποιοτικής πανεπιστημιακής εκπαίδευσης και δια βίου μάθησης χωρίς αποκλεισμούς. Το πιο σημαντικό απ’ όλα το οποίο μας χαροποιεί και μας κάνει ιδιαίτερα περήφανους, πέραν της ίδιας της κατάταξης, είναι ο απτός αντίκτυπος που έχουν οι δράσεις μας στην εξέλιξη του κόσμου σε ένα καλύτερο, πιο συμπεριληπτικό και ειρηνικό περιβάλλον, σύμφωνα με τους ευρύτερους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών», κατέληξε ο Πρύτανης Πουγιούτας.

Η διάκριση στα Impact Rankings 2021 είναι η πιο πρόσφατη μιας σειράς σημαντικών διακρίσεων για το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας από το Times Higher Education, την μεγαλύτερη και πιο πολυεπίπεδη κατάταξη πανεπιστημίων στον κόσμο. Ενδεικτικά, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας κατατάσσεται ανάμεσα στα καλύτερα 800-1000 πανεπιστήμια του κόσμου σύμφωνα με το THE World University Rankings 2021. Παράλληλα, τα τελευταία αποτελέσματα της ετήσιας κατάταξης THE Emerging Economies Rankings, κατατάσσουν το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας ανάμεσα στα κορυφαία 201-250 πανεπιστήμια των χωρών ή περιοχών που ταξινομούνται από τον Όμιλο FTSE του Χρηματιστηρίου Αξιών του Λονδίνου ως αναδυόμενες οικονομίες. Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας κατατάχθηκε επίσης από το THE World University Rankings by Subject 2021 στα 301-400 καλύτερα πανεπιστήμια στον κόσμο στον Τομέα των Επιχειρήσεων και των Οικονομικών, κατάταξη η οποία το τοποθετεί ως το #1 πανεπιστήμιο σε Ελλάδα και Κύπρο στον τομέα και ανάμεσα στα κορυφαία 100 στην ΕΕ.

Δείτε όλα τα εξ αποστάσεως μεταπτυχιακά προγράμματα του Πανεπιστημίου Λευκωσίας εδώ.

Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο